15 000 TUDÓS ÍRT NYÍLT LEVELET AZÉRT, HOGY MEGMENTSÜK A BOLYGÓT

15 000 TUDÓS ÍRT NYÍLT LEVELET AZÉRT, HOGY MEGMENTSÜK A BOLYGÓT

15 000 tudós írt nyílt levelet azért, hogy megmentsük a bolygót.

[good_old_share]


Ilyen utoljára 1992-ben volt.

A világ tudósai 1992-ben már írtak egy nyílt levelet arról, hogy hogyan pusztítjuk el a bolygónkat, és hogy tennünk kell ez ellen, azonban a mai napig sem történt semmi változás, sőt, a helyzet csak rosszabb lett, így úgy érezték, hogy ismét figyelmeztetniük kell az emberiséget arra, hogy tönkretesszük az élőhelyünket.
Több mint 15 ezer tudós írt nyílt levelet, a világ 184 országából, és aggodalmukat fejezték ki.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A 92-es levélben már leírták, hogy az óceánok halállományát kimerítettük, az esőerdőket elpusztítottuk, és rengeteg szén-dioxidot halmoztunk fel a levegőben.

Ez nemcsak hogy nem változott, de azóta még rosszabb lett a helyzet. A szakemberek szerint még tehetünk ellene, ha végre összefogunk, és tényleg elkezdünk foglalkozni ezzel a problémával.Azt is leírták, hogy nemsokára már túl késő lesz, így most van az utolsó esélyünk arra, hogy kezeljük a környezetszennyezést, és visszafogjuk annyira, amennyire csak lehet.

Szerintük hamarosan bekövetkeznek a katasztrofális éghajlatváltozások, amit egyébként már érezhetünk is, és közeledünk egy kihalás felé, amit már szintén észrevehettünk. Ennek ellenére a világ mégsem foglakozik ezzel a hatalmas problémával, pedig valószínűleg senki sem szeretné azt, hogy a gyereket, vagy az unokái azért haljanak meg, mert nem foglalkoztunk a környezetszennyezéssel.

Pedig ez jó eséllyel bekövetkezik majd.

Mivel az első ilyen levelet 92-ben írták meg, ezért érdemes megnézni, hogy azóta mi is változott pontosan.

Körülbelül 120 millió hektárnyi erdő tűnt el, emellett a vadon élő állatok száma 30 százalékkal csökkent. Plusz a klímaváltozásért felelős szén-dioxid kibocsátása 20 milliárdról 40 milliárdra nőtt, és az édesvízi erőforrások 25 százalékkal csökkentek.

Az egyetlen pozitív változás 92 óta az, hogy a világ egyes részein már nem irtják az erdőket, és hogy a megújuló energia kezd feltörni, és az, hogy az ózonréteg most jobb állapotban van, mint akkoriban.
Ettől függetlenül, ha megnézzünk, hogy 92 óta mennyit romlott a statisztika, elképzelhetjük, hogy mi lesz 30-40 év múlva. Szóval ha nem a világ végre nem kap észbe, akkor az unokáink, vagy akár már a gyerekeink is miattunk fognak szenvedni.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások