120 évig is élhetünk egy pirulával?

120 évig is élhetünk egy pirulával?
loading...

Orosz kutatók kikísérleteztek egy olyan szert ami lelassítja az öregedést, és abban bíznak hogy ettől a szertől akár 120 évig is élhetünk majd.

A gyógyszert egyenlőre állatokon tesztelik de bíznak benne hogy később embereken is kipróbálhatják majd.

A neves professzor, dr. Maxim Skulachev abban bízik, hogy pár éven belül mindez valóság lesz. A moszkvai egyetemi csapat az ő vezetésével dolgozta ki az új antioxidáns-koktélt, ami kitolhatja az öregedési folyamat kezdetét.

Természetesen a hosszú élet egyik nélkülözhetetlen "kelléke" többek között az egészséges életbód, melyről ide kattintva többet is megtudhatsz.

„Nem hiszem, hogy élhetnénk 800 éves korunkig, de azt minden további nélkül el tudom képzelni, hogy néhány évtized múlva a bolygó lakosságának nagy része betöltse a 100-120. születésnapját” – mondta a szakember.
A tudós már hosszú évtizedek óta az öregedés okait kutatja. „A vizsgálataim során arra jutottam, a folyamatért legközvetlenebbül a mitokondrium nevű sejtszervecske felel, ami az energia előállításában és annak elraktározásában játszik döntő szerepet.“- tette hozzá.

A professzor és csapata által kidolgozott gyógyszert még csak állatokon teszteleik és egyenlőre bíztatóak az eredmények.

loading...

„Azt várjuk, hogy a gyógyszer elodázza majd az öregedési folyamat kezdetét, és kitolja az öregedéssel kapcsolatos betegségek megjelenésének időpontját.”

Skulachev szerint sok év múlva kerülhet majd a boltokba a csodaszer, de ő biztos benne, hogy az emberiség életében eljön az idő, amikor majd szembe tud szállni az öregedéssel.

Read previous post:
NYUGDÍJ - KEZDJÜNK EL AGGÓDNI.
NYUGDÍJ – KEZDJÜNK EL AGGÓDNI

NYUGDÍJ - KEZDJÜNK EL AGGÓDNI Nyugdíj - Ezért már elkezdhetünk aggódni! Mostanában semmi sem úgy működik, ahogyan kellene. Egyre nagyobb...

CSERNOBIL EGY DRÓN SZEMSZÖGÉBŐL
CSERNOBIL EGY DRÓN SZEMSZÖGÉBŐL

1986-ban Csernobilban felrobbant az atomreaktor és emiatt azóta is üres. [cn-social-icon] A CBS tévéadó készített egy dokumentumfilmet, ami Csernobil utóéletét...

Close