VIGYÁZZ, HA EZT AZ ÜZENETET KAPOD: HÍVJ, SÜRGŐS!

VIGYÁZZ, HA EZT AZ ÜZENETET KAPOD: HÍVJ, SÜRGŐS!
loading...

VIGYÁZZ, HA EZT AZ ÜZENETET KAPOD: HÍVJ, SÜRGŐS!

 

Ne dőljetek be ennek az SMS-nek! Ne hívjátok vissza, töröljétek ki!

Hamis SMS segélykérő üzenetek érkeztek több hazai mobilszámra! Ezek az üzenetek a Nyugat-Afrikában található Gambiából jöhettek.

A napokban több hazai mobiltelefonszámra is magyar nyelvű segélykérő üzenetek érkeztek ismeretlen külföldi telefonszámról – írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság.A rendőrség azt javasolja, ha +220 nemzetközi hívószámmal kezdődő segélykérő üzenetet kap, körültekintően járjon el. Az írás szerint a napokban több hazai mobiltelefonszámra is ismeretlen külföldi számról magyar nyelvű segélykérő SMS üzenetek érkeztek, amelyekben sürgős visszahívást kérnek.

A külföldi számok általában +220 nemzetközi hívószámmal kezdődnek, amely a Nyugat-Afrikában található Gambia hívószáma. A bejelentések alapján megállapítható, hogy a segélykérő üzenetek nem valósak – írja a közlemény.

loading...

Az MTI úgy tudja, az üzenetben mindössze annyi áll: “Hívj, sürgős!

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy az ismeretlen külföldi számok visszahívása esetén minden esetben körültekintően járjanak el a nem kívánt hívásforgalmi költségek keletkezésének megelőzése érdekében.

Úgy tűnik, hogy a régi trükköt időről – időre „előveszik” és sikeresen alkalmazzák is a csalók. Annak ellenére, hogy ezt a trükk nem új keletű, sajnos még így is több alkalommal sikerül az átverés.

Read previous post:
DÖNTÖTTEM, SZAVAZTAM! FŐ A ZÁRCSÖKKENTÉS ÉS A TÁNC!
DÖNTÖTTEM, SZAVAZTAM! FŐ A ZÁRCSÖKKENTÉS ÉS A TÁNC!

DÖNTÖTTEM, SZAVAZTAM!  FŐ A ZÁRCSÖKKENTÉS ÉS A TÁNC! Füzesabonyban is megtörtént a képviselő és a polgármester választás. Az alábbi videóban a...

AZ ANTIBIOTIKUMOK KÁROS HATÁSAI
AZ ANTIBIOTIKUMOK KÁROS HATÁSAI

Mayo Clicic publikálása szerint az amerikaiak 70%-a rendszeresen szed valamiféle antibiotikumot. De szinte minden ember szed antibiotikumot, antidepresszánst vagy fájdalomcsillapítót. Hatalmas...

Close