VESZÉLYBEN VANNAK AZ INTERNETEZŐK, EGY VÍRUS JELSZAVAKAT LOP

VESZÉLYBEN VANNAK AZ INTERNETEZŐK, EGY VÍRUS JELSZAVAKAT LOP

Veszélyben vannak az internetezők, egy vírus jelszavakat lop.


[good_old_share]

A vírus egy bővítménynek álcázza magát.
A vírus ellop minden információt, amit begépelünk a számítógépbe, tehet az üzenetektől kezdve a jelszavakig bármit ellop.

A vírus leginkább a Chrome böngésző felhasználókat veszélyezteti, és a Facebookon keresztül terjed.

loading...

Korábban rengeteg ember megfertőzött az a vírus, ami bejelölgette az ismerősöket, majd a hivatkozásra kattintva egy kamu Youtubera vitte őket.

Az eljárás most is hasonló, azonban van egy apró változás, ami miatt még könnyebben bedőlnek neki az emberek.

A vírus mostmár nem megjelöl minket egy bejegyzésben, hanem egy ismerősünk nevében küld nekünk egy képet, vagy egy videót chaten.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Természetesen mivel egy ismerős küldte, ezért sokan bedőlnek neki és rákattintanak.

Ezek után a vírus felvisz minket egy kamu Youtubera, ami nagyon hasonlít az igazihoz, aztán megkér minket, hogy telepítsünk egy bővítményt, hogy lejátszhassuk a videót.

Természetesen nagyon sokan bedőlnek ennek, hiszen egy ismerős küldte a képet, vagy a videót, ami ugye a „Youtubeon” van, és nagyon sokan fel is telepítik ezt a bővítményt.

Ekkor már meg is kaptuk a vírust, ráadásul valószínűleg mi is a terjesztők közé állunk akaratunkon kívül.
A telepítés után egy olyan láthatatlan vírus épül a böngészőbe, ami ellop minden olyat, amit begépeltünk, tehát a jelszavakat, az üzeneteket és minden mást, még a banki adatokat is, ezzel pedig akár a számlánkhoz is hozzáférhetnek.

Szakértők szerint nemsokára lépni fognak az ügyben az illetékesek, és eltávolítják a vírust, de amíg ez nem történik meg, addig nekünk kell odafigyelnünk arra, hogy ne nyissunk meg olyan képeket/videókat, amik elsőre felismerhetetlenek, vagy éppen nem is tartjuk a kapcsolatot azzal  az ismerőssel aki küldte, vagy nem főzött hozzá egy értelmes megjegyzést.
[apss_share]

Facebook hozzászólások