VESZÉLYBEN VANNAK AZ INTERNETEZŐK, EGY VÍRUS JELSZAVAKAT LOP

VESZÉLYBEN VANNAK AZ INTERNETEZŐK, EGY VÍRUS JELSZAVAKAT LOP
loading...

Veszélyben vannak az internetezők, egy vírus jelszavakat lop.


A vírus egy bővítménynek álcázza magát.
A vírus ellop minden információt, amit begépelünk a számítógépbe, tehet az üzenetektől kezdve a jelszavakig bármit ellop.

loading...

A vírus leginkább a Chrome böngésző felhasználókat veszélyezteti, és a Facebookon keresztül terjed.

Korábban rengeteg ember megfertőzött az a vírus, ami bejelölgette az ismerősöket, majd a hivatkozásra kattintva egy kamu Youtubera vitte őket.

Az eljárás most is hasonló, azonban van egy apró változás, ami miatt még könnyebben bedőlnek neki az emberek.

A vírus mostmár nem megjelöl minket egy bejegyzésben, hanem egy ismerősünk nevében küld nekünk egy képet, vagy egy videót chaten.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Természetesen mivel egy ismerős küldte, ezért sokan bedőlnek neki és rákattintanak.

Ezek után a vírus felvisz minket egy kamu Youtubera, ami nagyon hasonlít az igazihoz, aztán megkér minket, hogy telepítsünk egy bővítményt, hogy lejátszhassuk a videót.

Természetesen nagyon sokan bedőlnek ennek, hiszen egy ismerős küldte a képet, vagy a videót, ami ugye a „Youtubeon” van, és nagyon sokan fel is telepítik ezt a bővítményt.

Ekkor már meg is kaptuk a vírust, ráadásul valószínűleg mi is a terjesztők közé állunk akaratunkon kívül.
A telepítés után egy olyan láthatatlan vírus épül a böngészőbe, ami ellop minden olyat, amit begépeltünk, tehát a jelszavakat, az üzeneteket és minden mást, még a banki adatokat is, ezzel pedig akár a számlánkhoz is hozzáférhetnek.

Szakértők szerint nemsokára lépni fognak az ügyben az illetékesek, és eltávolítják a vírust, de amíg ez nem történik meg, addig nekünk kell odafigyelnünk arra, hogy ne nyissunk meg olyan képeket/videókat, amik elsőre felismerhetetlenek, vagy éppen nem is tartjuk a kapcsolatot azzal  az ismerőssel aki küldte, vagy nem főzött hozzá egy értelmes megjegyzést.
[apss_share]

Read previous post:
ELRABOLTAK EGY 2 ÉS FÉL ÉVES KISLÁNYT, DE GYORSAN LECSAPOTT A TEK - VIDEÓ
ELRABOLTAK EGY 2 ÉS FÉL ÉVES KISLÁNYT, DE GYORSAN LECSAPOTT A TEK – VIDEÓ

Elraboltak egy 2 és fél éves kislányt a saját otthonából. A TEK gyorsan lecsapott az emberrablókra. Hihetetlen hogy ilyen megtörténhet...

HAWKING EZER ÉVET SEM AD AZ EMBERISÉGNEK
HAWKING EZER ÉVET SEM AD AZ EMBERISÉGNEK

Hawking ezer évet sem ad az emberiségnek. Igaza lehet. Rengetegszer szó van arról, hogy vajon mennyi lehet hátra az emberiségnek....

Close