“VÉRFARKAS-MACSKÁT” HOZOTT LÉTRE EGY GENETIKUS

loading...

Egy genetikus bizarr állatot alkotott, két fajta keresztezéséből létrehozta a vérfarkas-macskát, azaz hivatalos nevén a Lykoi cicát.

A fura kinézetű szörnymacska iránt már akkora az érdeklődés, hogy 2016 előtt már nem is lehet hozzájutni. Csak az kaphat, aki már korábban előjegyezte.Az ötlet egy amerikai állatorvosé volt, amely abból állt, hogy keresztezni kéne a szőrtelen szfinx macskákat egy rövid szőrű másik fajtával. Mivel Johnny Gobble a doki a genetikában is jártas volt, mindezt meg is valósította! Így kitenyésztette a Lykoi macskákat.


bizarr macsek “prototípusának” azonban akkora sikere lett, hogy a csillagászati ára ellenére is rengetegen szeretnének Lykoi-macskát. Az állatnak egyébként még kutyához hasonló tulajdonságai is vannak a szörnykinézete mellett.

Kívülről az állatnak sötét színe, nagy szeme van és meglehetősen sovány alkata. A Nemzetközi Macska szövetség is már nyilvántartásba vette.

loading...

Az állatorvos-genetikus szerint a vérfarkas-macska egy természetes mutáció során jött létre. A kiscicák inkább hasonlítanak a fantasy-filmekben megjelenő rémisztő vérfarkasokra, innen kapták a nevüket is.


 

 

Forrás:Rejtelyekszigete

Szólj hozzá

Hozzászólás