SZINTE BIZTOS, HOGY EDDIG ROSSZUL TÖLTÖTTE A TELEFONJÁT

SZINTE BIZTOS, HOGY EDDIG ROSSZUL TÖLTÖTTE A TELEFONJÁT

Valószínű, hogy eddig rosszul töltötte a telefonját.


[good_old_share]

Elmondjuk, hogy hogyan is kell helyesen tölteni.
A felmérések szerint, legalább az emberek 70%-a nem helyesen tölti a telefonját. Ez annak köszönhető, hogy rengeteg tévhit van a telefontöltéssel kapcsolatban, és van pár olyan dolog is, amik régen tényleg hasznosak voltak, azonban a mai telefonnál már szükségtelen, sőt, ront is az akkumlátor minőségén.

Előbb utóbb mindenkinél előfordul az, hogy elkezd romlani a telefon akkumlátora. Az azonban nagy részben rajtunk múlik hogy mikor, hiszen ha helyesen töltjük, akkor sokkal tovább bírja majd.

loading...

Kivéve persze akkor, ha alapból gagyi aksit tesznek a telefonba, de az már más kérdés.

Új telefon vásárlásakor a legtöbben még mindig igyekeznek “formázni” az akkumulátort, azaz egy napig is töltőn hagyják, pedig ezt már régen nem szabadna csinálnunk.

A hiba amit elkövethetünk az az, hogy egész nap a töltőn hagyjuk a telefont, hogy amikor elindulunk valahová, akkor teljesen fel legyen töltve.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

De nézzük szépen sorban.

Ne töltse fel teljesen

Egy akkumlátor gyártó cég kifejezetten azt mondja, hogy a telefonokban lévő akkumlátoroknak  egyáltalán nem tesz jót, ha mindig teljesen fel vannak töltve. Ők azt mondják, hogy egyáltalán nem igényel az aksi 100%-os feltöltést soha, és akkor tesszük jól, ha mindig csak rátöltünk valamennyit. Márpedig ha egy akkumlátor gyártó cég mondja ezt, akkor valószínűleg nem hülyeség.

Ne hagyja a töltőn este (se)

Az előző tanácsból következik az is, hogy nem érdemes hosszabb időn át teljes töltésen hagyni az aksit. A szakértők szerint ha a telefon folyamatosan töltőn van, akkor az olyan “feszültséget” okoz, mintha egy izmot folyamatosan megfeszítene az ember. Tehát egy egész estés töltés ront az akkumlátor minőségén, és ha mindig így töltjük, akkor sokkal gyorsabban tönkre is fog menni. A szakértők szerint bőven elég, ha a telefont 80-90 százalékig töltjük.

Töltse gyakran

Egy nagy töltés helyett jobban járunk azzal, ha többször töltünk rá kevesebbet, ezt viszont gyakran tesszük. Elég ha csak 80-90 százalékig töltjük fel a telefont. Persze ezt nem egyszerű megoldani sokaknak, de ha lehetőségünk van rá, akkor próbáljuk meg.
Dobjuk ki a töltőt, ha forró tőle a telefon.

Ha töltjük a telefont, akkor alap, hogy melegebb lesz a telefon, mint úgy általában, azonban ha a telefon felforrósodik töltés közben, akkor érdemes rögtön kidobni a töltőt és újat vásárolni. Semmiképp se használjuk tovább, mert az nagyon roncsolja az akkumlátort.
Facebook hozzászólások