STEPHEN HAWKING, AZ EMBERISÉGNEK MAGÁTÓL KELL FÉLNIE

STEPHEN HAWKING, AZ EMBERISÉGNEK MAGÁTÓL KELL FÉLNIE

Stephen Hawking talán az egyik legokosabb tudós, aki csak élt valaha.

[cn-social-icon]

Most arról beszélt, hogy saját magunktól kell félnünk.

Stephen Hawking a BBC Reith Lectures előadását, ahol főként a fekete lyukakról beszélt, de a közönség a jövőről, és a jövő veszélyeiről is sokat kérdezte.

Hawking azt mondta, hogy az emberiségre rengeteg veszély leselkedik. Persze most leginkább a globális felmelegedés, a génmódosított vírusok, és persze az atomháború.

loading...

De még rengeteg olyan veszély van, ami fenyegeti az embert, és a későbbiekben valószínűleg még több olyan veszély lesz, ami fenyegeti az emberiséget, ráadásul nem is leszünk felkészülve rá.

Szerinte az lenne az egyetlen megoldás, ha az emberiség eljutna arra a szintre, hogy képes legyen más bolygókon is kolóniákat létrehozni, és élni. Szerinte így túlélhető lenne a világvége.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azt mondta, hogy ugyan a közeljövőben kicsi az esélye annak, hogy egy világméretű katasztrófa bekövetkezne a földön, de a következő ezer, vagy tízezer évben egészen biztos.

„Ekkorra már rég el kell terjednie az emberiségnek a világűrben, hogy ez a katasztrófa ne pusztítson el minket. De a következő száz évben még biztosan nem lesznek önfenntartó kolóniák az űrben, ezért nagyon kellene vigyáznunk ebben az időszakban.”

Hawking figyelmeztetett, hogy nem fogjuk tudni megállítani, vagy visszafordítani a fejlődést, ezért tisztában kell lennünk a veszélyeivel és kezelni kell őket. De ő úgy gondolja, hogy az emberiség képes lesz ezt kezelni.

Hawking egyébként nagyon fontosnak tarja az űrkutatást. Legtöbb beszédében mindig kihangsúlyozza, hogy az emberiségnek több pénzt és időt kellene az űrkutatásba fektetnie, hiszen ez lehetne a túlélésünk kulcsa. És bizony ebben igaza is van, már csak az a kérdés, hogy ha tényleg sikerülne letelepednünk más bolygókon is, akkor megtanulnánk-e vigyázni rá, vagy azokat is csak tönkretennénk-e?

És persze az is egy nagy kérdés, hogy ha a földönkívüliek tényleg léteznek, akkor vajon mit szólnának ahhoz, hogy mi más bolygókat próbálunk kolonizálni, mivel valószínűleg ők már évezredek óta ezt teszik.

Rengeteg kérdés merül fel a témával kapcsolatban, de a válaszokig még nagyon sokat kell várnunk.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások