ÖNPUSZTÍTÓ SZOKÁSAINK A FACEBOOKON

ÖNPUSZTÍTÓ SZOKÁSAINK A FACEBOOKON

Rengeteg stressz ér minket naponta és folyton a rossz dolgokon gondolkodunk, de a negatív gondolkodás depresszióhoz vezet. De nemcsak a negatív gondolkodással pusztítjuk magunkat hanem olyan rossz szokásokkal is amiket a Facebookon csinálunk.

[good_old_share]


Összeszedtünk néhányat a legrosszabb szokások közül.
Az ex képei, és régi üzenetek: A Facebookon egyszerűen visszaolvashatjuk a régi üzeneteket és visszanézhetjük a képeket amit általában meg is teszünk.

Azomban a gond akkor kezdődik, amikor végeztünk a nosztalgiával, és ráeszmélünk, hogy ez a múlt, mert szakítottunk. Mivel ez a kapcsolat már történelem, és nem része a jelenünknek, ezért csak elpazaroltuk az időnket azzal hogy visszanéztük a képeket vagy visszaolvastuk az üzeneteket, és még a kedvünket is elrontja a múlt felidézése.

loading...

Az ex új párja: Mi sem örülnénk, ha az új párunk exe kémkedne utánunk csak azért, mert kíváncsi. Fejezzük be a régi párunk, új szerelme iránti kémkedést, mert a tudósok is megmondták, hogy ez csak arra jó, hogy később épülünk fel a szakításból, és a személyiségfejlődésben is gátol. Ráadásul teljesen felesleges a kémkedés hiszen azzal nem megyünk semmire.

Számoljuk a születésnapi köszöntést: Semmi értelme annak, hogy idén többen vagy kevesebben köszöntöttek-e fel a közösségi oldalon, mert ez nem mond el semmit arról, hogy jó vagy rossz emberek vagyunk-e. A Facebookos köszöntések már csak azért is hiteltelenek, mert az oldal elárulja, ha egy ismerősünknek születésnapja van.

Megbotránkozunk a régi kiírásainkon: Elég önpusztító, amikor például öt évvel ezelőtti posztot olvasunk, és rájövünk, hogy mennyi felesleges butaságot tettünk közzé. Emiatt nem kell szégyenkeznünk, hiszen ezen mindenki túlesik! Különben is letörölhetjük az összes korábbi kiírásunkat.
Olyan képeket nézegetünk, amiken a barátaink nélkülünk pózolnak: A legjobb barátunk mással bulizott? A kollégáink együtt kávéztak? Na és? Ezeket a képeket teljesen felesleges nézegetünk, az pedig pláne időpazarlás, ha azon elmélkedünk, hogy mi miért maradtunk ki, hiszen teljesen normális dolog, hogy a barátainknak más barátaik is vannak.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Komoly probléma: olyankor is posztolunk, amikor nem kellene: Nem muszáj mindent közhírré tenni a közösségi oldalon, főleg olyasmit nem, amire csak egyféle, vagy semmilyen reakciót nem lehet adni. Ha műtenek, gyászolunk, vizsgázunk, vagy állásinterjún vagyunk, akkor azt jóbb, ha megtartjuk magunknak!

Szomorú kiírás: A napjaink sem egyformák, így mindenkinek lehet jobb és rosszabb napja is. Ez így természetes, de ezt nem kell feltétlenül kiposztolnunk az üzenőfalunkra! Ha valóban komoly bajban vagyunk, és ezért "magunk alá kerültünk", akkor nem egy távoli netes ismerősünk szánalmára van szükségünk, hanem egy találkozásra mondjuk egy régi baráttal, vagy egy hosszú telefonbeszélgetésre azokkal, akik tényleg közel állnak hozzánk.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások