MOSTANTÓL ENNYIT KELL FIZETNÜNK A WINDOWS 10-ÉRT

MOSTANTÓL ENNYIT KELL FIZETNÜNK A WINDOWS 10-ÉRT
loading...

Hivatalosan bejelentették a Windows 10 árait.

[good_old_share]

A Microsoft nem adja olcsón.
Péntekig, azaz július 29.-ig volt ingyenes a Windows 10, nagyjából egy éven át teljesen ingyenes volt, és aki eredeti operációs rendszerrel rendelkezett, annak lehetősége volt arra, hogy teljesen ingyenesen beszerezze a legújabb Windowst.

loading...

A Microsoft célja az volt, hogy a Windows 10 operációs rendszert néhány éven belül, legalább egy milliárd ember használja.

A statisztikák szerint ez nem sikerült, hiszen jelenleg nem sokkal több, mint 350 millióan telepítették az új Windowst, ami azért eléggé messze van agy egy milliárdtól.

Ugyan még nőhet a Windows 10 felhasználók száma, de az egymilliárdos határt már biztosan nem érik el, hiszen aki most szeretne Windows 10-re váltani, azoknak már fizetniük kell érte, méghozzá nem is keveset.
Ugyan van drágább, és olcsóbb kiadása is, mégis lehet, hogy az olcsóbb kiadást választva megjárjuk, és végül drágábbra jön ki, egy gépcsere esetén.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Windows 10 Home 41 ezer forintba kerül, míg a vállalati felhasználásra készített Pro verzióét 84 ezer forintot kell fizetni. Az OEM jelzésű csomagok jóval olcsóbbak, a Home OEM 30 ezer forintos áron kapható,  a Professional OEM pedig 45 ezerért szerezhető be.

De miért is olcsóbb az OEM, és végül miért lehet, hogy mégis drágábban jövünk ki vele?

Az OEM ugyan olcsóbb, mégis lehetséges, hogy később jóval többet kell kifizetnünk, mint ha a drágább verziót szereznénk be, ugyanis az olcsóbb rendszerrel bizony jár egy olyan korlátozás is, amit valószínűleg senki sem fog szeretni.

Az OEM lényege az, hogy csak egyetlen számítógépre telepíthető fel. Miután felraktuk, már nem tudjuk tudni egy másik gépre telepíteni. Tehát ha esetleg új számítógépet vásárolunk, akkor a már megvásárolt OEM-es Windowsunkat már nem fogjuk tudni rátenni.

Sőt, van még egy másik probléma is. Nem is kell új számítógép, hiszen ha csak alaplapot cserélünk, akkor sem fogjuk tudni használni, hiszen az OEM licensz alapján már akkor is újnak számít a gép.
Tehát ha úgy döntünk, hogy most szeretnénk Windows 10-re váltani, akkor mindenképpen ajánlatos a 41 ezer forintos kiadást megvásárolni, hiszen az biztosan felhasználható később is.

Valamint, ha egy boltban találkozunk egy nagyon olcsó Windows 10-el, akkor mindenképpen tisztázzuk, hogy teljes, vagy OEM-es Windowsról van-e szó.

Read previous post:
REJTÉLYES TŰZCSÓVÁT VIDEÓZTAK LE AMERIKÁBAN - VIDEÓ
REJTÉLYES TŰZCSÓVÁT VIDEÓZTAK LE AMERIKÁBAN – VIDEÓ

Egy rejtélyes tűzcsóvát vettek videóra Amerikában. [good_old_share] Hamar kiderült, hogy nem meteor volt. Az Amerikaiakat nagy lázban tartotta a rejtélyes...

EZ AZ EGYETLEN KÉP, MEGRÁZTA ÉS ELGONDOLKODTATTA AZ EGÉSZ INTERNETES KÖZÖSSÉGET
EZ AZ EGYETLEN KÉP, MEGRÁZTA ÉS ELGONDOLKODTATTA AZ EGÉSZ INTERNETES KÖZÖSSÉGET

Csak egy kép, mégis megrázta az embereket, és sokaknak megváltoztatta a gondolkodását. [good_old_share] Vajon a tiédet is megváltoztatja? Gondolkodtál már...

Close