MIÉRT OLYAN NEHÉZ REGGEL KORÁN KELNI?

MIÉRT OLYAN NEHÉZ REGGEL KORÁN KELNI?

Ismerős az az érzés, amikor reggel csörög az óra, de úgy érezi, mintha kövek húznák le a végtagjait? Vagy, amikor a telefonon az ébresztőt már fél órája szundira állítja, de még mindig nem tud kikelni az ágyból?
És, ha mégis sikerül kierőszakolnia magát az ágyból, akkor még sokáig félig csukott szemmel, kómásan és összezavarodva kering a lakásban?

Ilyenkor hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy én olyan „nehezenkelős” típus vagyok, de a valódi válasz ennél sokkal prózaiabb.

Ha elolvassa a következő idézetet, akkor hirtelen meg fog világosodni, miért is volt eddig olyan nehéz a koránkelés. Ha pedig alkalmazza a következő tanácsokat, akkor többé már nem fog problémát jelenteni az ébredés. De ha mégis nehéznek érzi az ébredést, akkor olyan könnyen tudja majd azt kezelni, mint a reggeli fogmosást.

[cn-social-icon]

A mondat, ami megadja a választ a nehézkes reggeli kelésre pedig ezt:

loading...

Szomjúságérzet, fáradtság érzet, akkor is, ha nem dolgoztad magad halálra aznap, az első dolog, amit érzel, ha felkelsz reggel, amikor úgy érzed nincs kedved kiszállni az ágyból, mind azért van, mert dehidratált vagy. Ilyenkor jobban teszed, ha azonnal megiszol egy kis vizet. A nyolc óra alvás alatt megtagadtad az agyadtól az energiát, a hidroelektromosságot, és a dehidratáció miatt fáradtnak érzed magad. A víz, mint egy »jó arcon csapás«, 3-5 percen belül kiránt az ágyból. – Dr. Fereydoon Batmanghelidj

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Gondoljon csak bele, a nyolc óra alvás alatt nem iszik semmit. Ha napközben nyolc órán keresztül nem venne folyadékot magához, igencsak ki lenne tikkadva, nem?


A reggeli vízivás, mint varázsaltos ébresztő valóban működik. A reggeli fáradtság nem másra, mint arra vezethető vissza, hogy nem ivott eleget előtte nap és az éjszaka folyamán még jobban dehidratálttá vált és ez a probléma vízivással azonnal orvosolható.

Tehát a következő lépéseket tegye meg, ha gondja van a reggeli keléssel:

  • Figyeljen a megfelelő mennyiségű víz bevitelre a nap folyamán.
  • Lefekvés előtt igyon meg 2 pohár vizet.
  • Reggel, AZ ELSŐ DOLGA legyen meginni fél liter vizet.

Hihetetlen, de mint egy varázslat, 5 percen belül ébernek és frissnek érzi majd magát. Szervezete újra mozgásba lendül.

A reggeli kávé:

Sokan vannak úgy, hogy a nap el sem indul, amíg meg nem isszák a reggeli kávájukat. A kávéról megoszlanak a vélemények, vannak, akik úgy gondolják, hogy kis mennyiségben egészséges és serkentően hat a szervezetre. Ez lehet még igaz is, de egy biztos a kávéval kapcsolatban: a kávéban található koffeinnek vízhajtó hatása van, ezért fokozza a test kiszáradását. Volt már olyan, hogy egy csésze kávé után igen szomjasnak érezte magát? Ez pontosan azért van, mert a koffein vizet von el a szervezettől. Tehát reggel az amúgy is dehidratált szervezet vízhiányát további dehidratációval fokozni, lássuk be, nem a legbölcsebb dolog.

Miért ébredjünk vízivással

Mert a víz egyenlő energia és mire lenne szükségünk, ha nem energiára, hogy jól induljon a nap.

Brian D. Folz természetgyógyász kutató a következőt mondja erről:

A megcsappant energia a dehidratáció első jele, mert a test sejtjei az elsők, amik vizet veszítenek. A sejtekben a víz az energiatermelés elsődleges hajtóereje, ezért már egy apróbb vízveszteség nagy esést eredményezhet az energiaszintben. Minden egy százalék vízveszteségnél a sejtjeidben az energiatermelés 10%-ot esik.


A vízivás nem csak reggel, de bármikor segít, ha fáradtnak érzi magát

Ha napközbeni fáradtság tör ránk, az első dolgunk legyen megkérdezni magunktól:

Vajon ittam ma elég vizet?

Ha a válasz nem, azonnal húzzunk le vagy fél liter vizet. Pár percen belül érezni fogjuk, hogy energiánk visszatér. Ha ez sem segít még, akkor a baj nagyobb volt, a szervezetünk még nagyobb mínuszban van. Igyunk meg még fél liter vizet és egy fél teáskanál sót is vegyünk be mellé. Garantáltan kezeli a fáradtságot. Olyannyira, ha rosszkedvűnek, depressziósnak érezzük magunkat, holott nincs okunk igazából a szomorúságra, gyanakodhatunk, hogy megint csak dehidratáltak vagyunk. Az előbb említett gyors kúra ezen is segít.Tudnodkell

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások