KEZDHETÜNK FÉLNI? A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MÁR HAZUDNI IS MEGTANULT

KEZDHETÜNK FÉLNI? A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MÁR HAZUDNI IS MEGTANULT

Kezdhetünk aggódni?

[good_old_share]


A mesterséges intelligencia megtanult hazudni.

Már régóta tesztelik azt, hogy egy gép mennyire tud emberien viselkedni. Erre a legjobb példa a chatbot.
A chatbot folyamatosan tanul, és egyre jobb.

loading...

Sok esetben már az emberek meg sem tudják mondani, hogy géppel, vagy robottal beszélgetnek, ami egyszerre elképesztő, és ijesztő is.

A mesterséges intelligencia kutatásáért felelős szakemberek alapvető emberi tulajdonsággal látták el a botot. megtanították alkudozni.

Ehhez az emberi viselkedések alapjait kellett beépíteniük a robotokba, és megtanítani nekik, hogy hogyan alkudozzanak bizonyos dolgok áráról.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az eredmény pedig meglepő lett. A robotok annyira jól kezdtek el alkudozni, hogy sok tesztalany nem tudta eldönteni a chatelés alapján, hogy egy emberrel vagy egy robottal beszélget.

Az egészben az a furcsa, hogy a robotok nagyon keményen tárgyaltak annak érdekében, hogy elérjék a végső céljukat, ráadásul az is előfordult, hogy néha hazudtak, holott ezt nem programozták beléjük. Tehát arra maguktól jöttek rá, hogy ha hazudnak, akkor nagyobb sikerrel bonyolíthatnak le egy üzletet, és ezt alkalmazták is, tehát elmondható, hogy tanulnak, ráadásul nem is jó dolgokat.

Ezen kívül azt is teljesen maguktól tanulták meg, hogy tárgyakat elcserélhetnek.
Meg volt adva egy bizonyos tárgy, amit meg kellett szerezniük, de ők egy teljesen más tárgy után érdeklődtek, abból a célból, hogy ezt később felkínálják a kívánt termékért.

Mindezt úgy, hogy ezt sem programozták beléjük, tehát erre is teljesen maguktól jöttek rá.

Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ha ez így megy tovább, akkor később mi lehet belőle. Van az a pont, amikor már érdemes véget vetni ennek, hiszen előbb utóbb eljön az a pont, amikor már nem lehet leállni.

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg másokkal is.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások