HIHETETLEN, DE LÉTEZŐ TÖRVÉNYEK

HIHETETLEN, DE LÉTEZŐ TÖRVÉNYEK
loading...

Hihetetlen, de igazi, és létező törvények.

[good_old_share]

Érdekes törvényekből akad bőven.

Ebben a cikkben olyan törvényekről lesz szó, amiket mi szinte nem is értünk, de máshol ezek a törvények léteznek. Mi például biztosan nem értjük azt, hogy egy kenguruval miért nem szabad hat sörnél többet megitatni, de az Ausztráliai állampolgárok nagyon is megértik, miközben mi Magyarok azt hihetnénk, hogy csak viccnek szánták, pedig nagyon is igaz.
loading...

Mi alapból nem itatnánk kengurut sörrel, de Ausztráliában még 6 sör engedélyezett nekik. A legtöbb felsorolt törvény egyébként Ausztráliából és Új-Zélandról származik.

Lássuk hát, hogy mik is ezek az elképesztő törvények.

Ausztrália:

Victoriában tiltja a törvény, hogy valaki villanyszerelői képzettség nélkül cseréljen ki egy villanykörtét. Szóval az ottani villanyszerelőknek bőven akadhat munkájuk.

Victoriában megtiltották azt is, hogy vasárnap dél után piros nadrágot viseljenek az emberek. Ennek az okát nem igazán értjük.

Tilos fekete ruhában, fekete filc cipőben, és feketére festett arccal kimenni a közterületre, mert ezzel a kinézettel a „besurranó tolvajokra” hasonlítanak az emberek.
Tilos a Parramatta folyóba olyan zsákot dobni, amiben vegyesen vannak macskák és kutyák, de külön-külön viszont engedélyezett. Tehát ha egy zsákba csak macskákat teszünk, egy másikba pedig csak kutyákat, akkor be szabad dobni a folyóba, de összesűrítve viszont már nem. Mondanunk sem kell, hogy ezt alapból nem értjük, de ez egy létező törvény.

Tilos a járda jobboldalán közlekedni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Tilos hatnál több sört megitatni egy kenguruval. Ezt már fent kifejtettük, ezért nem írnánk le mégegyszer.

Tilos kalózokkal kereskedni.

2005-ig tilos volt a kártyajóslás, mert az a boszorkányság egyik formája, azonban ezt a törvényt eltörölték, úgyhogy már szabad.

Kiskorúak nem vásárolhatnak dohányárut, ez nálunk is így van, azonban ott dohányozhatnak. Tehát cigizhetnek, de nem vehetik meg maguknak.

Tilos Melbourne közterületén sárkányt eregetni, és olyan sportot űzni, ami zavarja a többi embert.
Queenslandben nem lehet olyan embert kihallgatni, akinek az apja bűnöző volt. Ennek az okát szintén nem értjük.

Csak nyaktól térdig érő ruhában szabad fürdeni a Brighton Beach strandon, minden más fajta fürdőruha tilos.

Tilos 100 méternél közelebb menni egy bálna teteméhez.

Tilos az autóban hagyni a kulcsokat felügyelet nélkül. Na nálunk ezt alapból nem teszik meg, hiszen nem sokáig maradna meg az autó.

Új-Zéland:

Egy macska csak úgy hagyhatja el a gazdája ingatlanát, hogy a nyakában legalább három csengettyű van.

Tilos a közutak mentén párosodni a szarvasmarhákkal. Most megkérdeznénk hogy ki tesz ilyet, de sajnos elég beteg világban élünk, így ezen a törvényen nem csodálkozunk. Bár azt nem értjük, hogy ha ott tilos, akkor ez azt jeleni, hogy máshol szabad?

Read previous post:
ÍGY NÉZ KI AZ ÉGBŐL EGY HATALMAS VIHAR - VIDEÓ
ÍGY NÉZ KI AZ ÉGBŐL EGY HATALMAS VIHAR – VIDEÓ

Így néz ki egy hatalmas vihar, az égből. [good_old_share] Gyönyörű felvétel. A nagy viharok mindig félelmetesek, ugyanakkor sok szépség is...

EZ A HÉT LEGMEGHATÓBB VIDEÓJA
EZ A HÉT LEGMEGHATÓBB VIDEÓJA

Ez a hét legmeghatóbb videója. [good_old_share] Ezt látni kell. A hét legmeghatóbb videója egy kengururól, és a gondozójáról szól. Ahhoz...

Close