HETEKIG ÉLTEK HALOTT ANYJUKKAL

HETEKIG ÉLTEK HALOTT ANYJUKKAL.

Aggtelek — Édesanyjuk bomló holtteste mellett aludtak, napközben pedig tovább élték megszokott életüket a J. testvérek. Pedig Ilona néni (†84) már legalább egy hónapja örök nyugalomra tért.

Információink szerint a testvéreket, Ágnest és Lászlót rendszeresen egészségügyi szakember látogatta, akinek kedden orrfacsaró bűz csapta meg az orrát az aggteleki családi házban.


– Rendőrök és mentők szállták meg a házat. Pár perc múlva Ilona lányát az egyik mentőautóba szállították be, mozgássérült fivérét pedig a zsaruk vitték el – mesélte neve elhallgatását kérő olvasó-riporterünk, akinek információiért természetesen jár a 10 ezer forint. – Egyikőjük sem jelentette be, hogy meghalt az anyukájuk, de a nyugdíját azért gondosan zsebre tették.

A havi apanázst szállító postásnak aligha tűnhetett fel, hogy Ilona néni távozott az élők sorából. A nagybeteg asszony ugyanis hónapok óta az ágyat nyomta, így kevéske nyugdíjáért már eddig is lánya, Ágnes sietett a kapuhoz.

loading...

– Laci mozgáskorlátozott, ezért nem dolgozott, de Ági sem tett semmit a családi kasszába. Bár Ilona néni évekkel korábban elzavarta a háztól a lányát, az pár hónappal ezelőtt visszakönyörögte magát  – folytatta helybéli forrásunk, aki szerint a furcsa család az utóbbi időben elzárkózott a külvilágtól. – Karácsonyra nagyobb összejövetelt terveztek, de ezt váratlanul lemondták, és az elmúlt hetekben nem is nagyon mozdultak ki otthonról.


A rendőrség megerősítette információinkat, úgy tudjuk, egyelőre vizsgálják, hogy a testvérpár szándékosan hallgatta-e el az asszony halálát. – Kollégáim bűncselekményre utaló jeleket nem találtak. Az eset körülményeit közigazgatósági hatósági eljárás kereté­ben vizsgáljuk – mondta szűkszavúan Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Információink szerint az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint Ilona néni legalább egy hónapja halott volt, amikor felfedezték bomlásnak induló holttestét.

P. L. – Blikk

Facebook hozzászólások