HÁZAT ÉPÍTENÉNEK A HOLDRA

A Moonhouse projekt már jövőre egy apró házat építene a Holdra. Ez lenne az első ház a Holdon. A SpaxeX Falcon 9 rakétájával és a Google Lunar X Prize versenyen induló Astrobotic csoporttal juttatnák az égitestre.

A piros építményt a Svédországban található hagyományos házak alapján tervezték. A Holdra egy cipősdoboz nagyságú dobozban jutna el, és a leszállás után magától csomagolódna ki. Magassága 2,5 méter lenne.


A csapatnak nagyjából 15 millió dollárra lenne szüksége a megvalósításhoz. Az összeget közösségi finanszírozásból szeretnék megoldani, 186 nap alatt kell összeszedni a pénzt. Számításaik szerint minden egyes hozzáadott dollár 25 méterrel viszi közelebb őket a Holdhoz.


A támogatóknak apróbb ajándékokkal kedveskednek. A 30 dollárt adakozók például egy fájlt kapnak, amely alapján ki tudják nyomtatni 3D-ben a házat. Aki 50 dollárral járul hozzá a projekthez, annak belegravírozzák a nevét az építménybe. Eddig kétezer dollárt sikerült összegyűjteni – igaz, ehhez csak egy nap kellett.-Index.hu

Szólj hozzá

Hozzászólás