HA VAN OTTHON ILYEN REGGELIZŐ KÉSZLETE, AZONNAL DOBJA KI

HA VAN OTTHON ILYEN REGGELIZŐ KÉSZLETE, AZONNAL DOBJA KI

Ha van otthon ilyen étkező készlete, azonnal dobja ki.

[good_old_share]

A gyerekekre különösen veszélyes.

Ez a cikk leginkább azoknak szól, akiknél van kisgyermek a családban.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, azaz a NÉBIH kivont a forgalomból egy veszélyes gyermek étkező készletet.

loading...
A Kínai eredetű terméket kadmium és kobaltkioldódás miatt vonták ki a forgalomból.

Kiderült, hogy a gyermek étkező készlet meghaladja a kadmium és a kobalt kioldódásának a határértékét. Így a gyártő visszavonta ezeket a mintákkal díszített kerámia étkezőkészleteket.

A “Minnie Mouse”, “Hello Kitty”, “Star Wars”, “Pókember” mintával forgalmazott szettből (bögre, tálka és tányér) több tagállamba, köztük Magyarországra is szállítottak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A NÉBIH felvette a Magyarországi forgalmazóval a kapcsolatot, hogy ezeket a termékeket azonnal vonják ki a forgalomból, és elméletileg az étkészlet már nem kapható az üzletekben.

A NÉBIH azt kéri a lakosságtól, hogy akinek esetleg van ilyen étkező szettje, az a biztonság kedvéért inkább ne használja. A gyermek pedig pláne ne étkezzen ebből a szettből hiszen akár mérgező is lehet.
A kobalt nyomelem, a B12 vitamin (kobalamin) központi atomja, kis mennyiségben az emberi szervezetnek szüksége van rá, nagyobb mennyiségben azonban veszélyes lehet. A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) a kobaltot és a kobaltvegyületeket a lehetséges rákkeltő anyagok csoportjába sorolta be.

A kadmium a természetben szinte mindenütt előforduló szennyezőanyag, és nagyon mérgező. Az emberi szervezetre nagyon veszélyes, és rákkeltő hatású. A közlések szerint ezekből az étkészletekből  kioldódhatnak ezek a szennyezőanyagok.

Facebook hozzászólások