EZEK A GYEREKEK MINDEN NAP MEGMÁSZNAK EGY 1400 MÉTER MAGAS HEGYET, HOGY BEÉRJENEK AZ ISKOLÁBA

loading...

Elképesztő videó.

Na ők tényleg messze laknak az iskolától.

Ezek a gyerekek nemcsak hogy messze laknak az iskolától, de még egy 1400 méter magas hegyet is meg kell mászniuk ahhoz, hogy odaérjenek.
Ők már 6 évesen megtanulnak hegyet mászni. Szükségük is van rá, hiszen a kisvárosból csak egyetlen út vezet az iskolába, és ezen az úton egy 1400 méter magas hegyet kell megmászniuk.

loading...

Egészen elképesztő módon járnak iskolába a gyerekek Kína dél-nyugati részén egy kisvárosban. A 6 és 15 év közötti gyerekek szinte minden nap megmásszák az 1400 méter magas hegyet azért, hogy beérjenek az iskolába. De persze nemcsak a gyerekek másszák meg a hatalmas hegyet, hanem mindenki, aki ki akar menni a kisvárosból.

Ráadásul egyáltalán nem egy egyszerűen megmászható hegyről van szó. Kézzel eszkábált falétrák segítségével másznak fel, mindenféle biztosító kötél nélkül. Ez egy életveszélyes út, amit bizony nem sokan tennének meg.

A helyiek azt mondják, ha itt valaki lezuhan, egyenesen a szakadékba hullik. A hatóságok már keresik a megoldást arra, hogyan lehetne segíteni az itt élőknek. Egy acél lépcső sokat segítene a lakosoknak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az emberek többsége nem tenné meg ezt az utat. Ők mégis szinte minden nap megteszik, és nekik ez már természetessé vált.
Szólj hozzá

Hozzászólás