BÁRKI ARCÁT MAGÁRA ÖLTI EGY ÚJ ROBOT

BÁRKI ARCÁT MAGÁRA ÖLTI EGY ÚJ ROBOT
loading...

Egy újszerű robot képes követni mozgásunkat a szemével, a fejével, valósághű szájmozgással szavakat formálni, megvizsgálni a vele szembe ülő embert, megbecsülve életkorát és hangulatát.

A SociBot-Mini egy 60 centiméter magas robot a brit Engineered Art műhelyéből, melyet már piacra is dobtak. A cég egy futurisztikus információs terminálként értékeli robotját, amitől akár egy bevásárló központban, reptéren, vagy egy bankban is informálódhatnak az emberek. Amennyiben a bevezető kampány sikerrel zárul, érkezhet egyfajta személyi asszisztensként egy egyszerűsített változat otthoni használatra. “A mai számítógépes interfészek alig mozdultak el az írógép irányából” – mondta Will Jackson, a fejlesztés vezetője. “Vannak közösségi szoftvereink és egy közösségi internetünk, azonban nincs közösségi hardverünk”

Gesztusaink felismeréséhez a SociBot-Mini egy mélységérzékelő kamerát alkalmaz, hasonlót a Microsoft Kinect rendszeréhez, illetve egy webkamera segítségével képes megfigyelni arckifejezésünket is. Egy vizuális szoftver értékeli ki a beérkező adatokat, felismeri az arcot, felméri a hangulatot a fintorokból és mosolyokból, valamint megbecsüli az illető életkorát. Emellett bizonyos fokig érti a beszédet, amire egy 2011-ben Loebner-díjat nyert chatbot szoftverrel tud reagálni.

Átlátszó plasztik arcát, ami rendelkezik az orr, a szemek és a száj kontúrjaival, egy digitális projektor világítja meg hátulról. Bármilyen arc programozható a robot számára, akár egy ismerős vagy barát arcát is képes megjeleníteni fénykép alapján, vagy közvetíteni egy video-hívás esetén. Jackson elismeri, hogy elsőre kissé ijesztően és zavaróan hathat a robot jelenléte, de emberekkel végzett kísérleteik szerint hamar megszokható.

loading...

 

Forrás:Rejtelyekszigete

Read previous post:
3 LEGHATÁSOSABB HÁZI VÍZKŐOLDÓ
3 LEGHATÁSOSABB HÁZI VÍZKŐOLDÓ

Nem csak esztétikai problémát szokott okozni a lerakódott vízkő, hanem sokszor bizony az is előfordul, hogy eldugaszolja a csövet, tusolófejet...

METEORT FILMEZETT AZ EJTŐERNYŐS
ÜSTÖKÖSTÖRMELÉKEN ZÚG ÁT A FÖLD

Menetrendszerűen közeledik az áprilisi csillaghullás: a hónap negyedik hetében a Lyridák meteorrajon halad át bolygónk. Az áprilisi Lyridák meteorraj a...

Close