AZ ÓRIÁSOK NYOMÁBAN

loading...

AZ ÓRIÁSOK NYOMÁBAN

Nem csak az internetes blogok, hanem történelmi eposzok is gyakran foglalkoznak a letűnt óriások népével, a görög elbeszélések küklopszaitól, a bibliai Góliáton át egészen az Andok indiánjainál megjelenő óriásokig.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Természetesen nagy kérdés, hogy valóban léteztek-e ezek a lények, vagy puszta kitalációról van szó?

Ebben a cikkben megpróbáljuk bemutatni azokat a leleti bizonyítékokat, melyek bárki számára elérhetőek, megtekinthetőek.Napjainkban, ha valaki megemlíti az ókori óriásokat, akkor azt gyakran kinevetik, pedig számos tény és bizonyíték támasztja alá, hogy ezek a hatalmas méretű emberek az ősidőkben a földön éltek.

Az első bizonyítékok maguk az időről időre felbukkanó óriási csontváz leletek igazolják, melyeknek egy része a föld különböző pontjain lévő múzeumok alagsori raktáraiba kerülnek, de az ásatásokon dolgozók beszámolói alapján sajnos az is gyakran előfordul, hogy „felsőbb utasításra” egyszerűen visszatemettetik őket. A hosszú évtizedek alatt végzett feltárások folyamán több mint száz ilyen leletről készült hiteles feljegyzés.

loading...

Néhány adat a teljesség igénye nélkül: Például 1931 júniusában egy több mint 3 méter magas emberi maradványt tártak fel a nevadai Humboldt-tó közelében. Ennek a helyszínnek az egyik említésre méltó érdekessége, hogy a környéken ősidők óta élő Paiute indiánok körében él egy legenda, mely szerint az ősi időkben létezett egy faj, az óriások népe, akikkel folyamatosan harcban állt a törzsük.

Az indiánok elbeszélések alapján a harcból egy cselnek köszönhetően az indián törzs került ki győztesen. Azt mesélték, hogy az óriásokat egy barlangba csalták, majd nyílzáport zúdítottak rájuk. Ez után pedig az előre bekészített avar és gallyak segítségével felégették a barlangot, így az óriások vagy a nyilak által okozott súlyos sebekbe, vagy pedig a tűzbe és a füstbe pusztultak el.

Döbbenetes tényként kell megemlítenünk, hogy a Lovelock barlangban talált leletek körül számos nyílhegy és égésnyomok is fellelhetőek voltak! Ezen felül az ott talált, még épen megmaradt egyik ilyen rendkívül nagy méretekkel rendelkező koponya ma is a Humboldt Múzeum gyűjteményében bárki számára megtekinthető.

Természetesen a jelentések ezen felül számos hatalmas méretű csontváz előkerüléséről is szólnak, melyek közül nem ritka a 4 és 7 méter magasságot is meghaladó maradvány.Meg kell említenünk, hogy napjainkban is léteznek különösen magas emberek.

A Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legmagasabb embere Robert Wadlow volt, aki legutolsó mérésekor (1940. június 27.) 2,72 méter magasnak és 199 kg-nak bizonyult. Sajnos az ő esetében az óriásnövést (akromegáliát) egy betegség okozta, a betegség alapja az, hogy az agyalapi mirigy (hipofízis) jóindulatú, tumoros elváltozás következtében túlzott mennyiségű növekedési hormont állít elő. Az ebben a betegségben szenvedők így életük végéig folyamatosan nőnek, amely annyira megterheli a szervezetüket, hogy nem élik meg az időskort.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/  

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás