AMIKOR A HIT MEGVÁLTOZTATJA A BIOLÓGIÁT

AMIKOR A HIT MEGVÁLTOZTATJA A BIOLÓGIÁT
loading...

Tudtad, hogy megváltoztatható az emberi test biológiája a hit erejével? A placebo olyan anyag vagy eljárás, ami az érintett tudomása szerint változtatni képes bizonyos tüneteket vagy külső-belső testi észleleteket, ám valójában nem bír az e változásokhoz szükséges farmakológiai vagy specifikus hatással. Bizonyos esetekben egy placebo kezelést követően szubjektív és/vagy objektív javulás áll be az egészségi állapotban.

[good_old_share]

A tudomány ezt nevezi placebo-hatásnak. Placebo hatást kiválthat valamilyen beavatkozás (pl. gyógyszer adása, műtét) és a hatás nagyságát befolyásolja az orvos tulajdonságai, jellemzői (pl. fehér köpeny, az orvos modora, hangneme, személyiségjellemzői), a gyógyszer fizikai (perceptuális) tulajdonságai (pl. a tabletta színe, formája), a beteg (kezelést kapó személy) tulajdonságai (pl. személyiségvonásai) és a kezelés környezeti jellemző (pl. a kórterem).

A placebohatás a pszichológia és az élettan határterületi kérdése, a placebo gyakorlatot azonban az orvostudomány széles körben elutasítja, pedig a placebo-hatás tanulmányozását kitüntetett helyen kellene kezelni az orvosi egyetemeken. A nagy gyógyszergyártók ezzel ellentétben kiemelten foglalkoznak ezzel a jelenséggel, ám épp az a céljuk, hogy a korai klinikai tesztek során semlegesítsék azt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A gyártókat ugyanis zavarja, hogy a legtöbb klinikai vizsgálatban a placebo ugyanolyan hatást ért el, mint a kémiai összetevőkből készített gyógyszerek. A placebót vizsgálva ugyanis egy új kategóriát kellene bevezetni, ezért van az, hogy nem vizsgálják az emberek azon képességét, hogy létrehozhatja saját valóságát, és megváltoztathatja saját biológiáját, ami által számos új lehetőséget nyithat az emberi faj előtt. Ezek a jelenségek ugyanakkor a kvantumfizika vizsgálatának tárgyát képezik.

loading...
Amennyiben a kutatók rájönnének, hogyan működik a placebo-hatás, akkor hatékony, energia alapú, mellékhatás mentes gyógyszereket készíthetnének. 2002-ben, a Baylor School of Medicine egy kísérletet végzett súlyos térdfájdalommal küszködő páciensek bevonásával. A betegeket három csoportra osztották. Az első esetében a sebészek leborotválták a sérült porcot, míg a második esetben átmosták a térdízületet, és minden olyan anyagot eltávolítottak, amiről azt gondolták, hogy gyulladást okozhat. A harmadik csoport esetében csupán elaltatták a beteget, ám műtétre nem került sor, holott erre készítették fel őket. Az orvosok még “hamis” bemetszéseket is végeztek a hitelesség kedvéért. Mindhárom csoport ugyanazon rehabilitációs folyamaton ment keresztül, és megdöbbentő eredmény született: a placebo-csoport tagjainak állapota ugyanolyan mértékben javult, mint azoké, akiket megműtöttek. A tudósok a világ valamennyi tájáról úgy találták, hogy a placebo valóban serkenti a biológiai és pszichológiai válaszokat, kezdve a pulzusszámtól, a vérnyomáson át az agyban lejátszódó kémiai folyamatokig.

Mindez azt jelenti, hogy a hit ereje által a biológiai testünk képes a megfelelő és szükséges mértékben reagálni a betegségekre. A gondolataink, érzéseink és érzelmeink közvetlenül felelősek a biológiai változásainkért. Vegyük a depressziót, amellyel kapcsolatban az az álláspont, hogy fő kiváltója az agyi kémiai egyensúlyhiány. Azonban, ha a gondolataink, érzéseink és érzelmeink különböző kémiai anyagokat termelnek az agyban, akkor miért nem ezen próbálunk olyan érzéseket indukálni az agyban, amelyek segítenének egyensúlyi állapotot teremteni? Ha a gondolataink, érzéseink és érzelmeink ennyire korrelálnak a biológiánkkal, miért nem fektetünk sokkal több anyagi forrást ennek kutatásába? Miért nem alkalmazzák a gyógyításban, és miért hunyunk szemet e felett?
Az emberek az utóbbi időszakban úgy vannak programozva, hogy azt gondolják, valamennyi betegségükre gyógyszerre van szükségük. Vannak esetek, amikor valóban nincs más megoldás, ám nem szabadna teljesen mellőzni a nem fizikai, tapasztalható jelenségeket. Pedig a biológiai rendszerünk képes arra, hogy gyógyítsa önmagát.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes

Csak nem tudjuk hogyan, nem hiszünk benne. Megváltoztatni biológiai működésünket a hit által nem egy könnyű folyamat, mivel a legtöbben nem hiszünk abban, hogy ez lehetséges. Pedig, ha megváltoztatjuk a szemléletünket arról, hogy miként fogunk fel, érzékelünk dolgokat, a dolgok változni fognak. A hit formálja az érzékelésünket, a felfogásunkat, ami megteremti az igazi jelenséget. A placebo-hatás bizonyítja, hogy amiben hiszünk az valósággá válhat, csak képesnek kell legyünk használni ezt az erőt. Általa sokkal többre leszünk képesek, és a benne rejlő lehetőségek határtalanok.

Read previous post:
HOGYAN TUDJUK MEG, HOGY ELOLVASTÁK AZ E-MAILÜNKET?
HOGYAN TUDJUK MEG, HOGY ELOLVASTÁK AZ E-MAILÜNKET?

Hogyan tudjuk meg, hogy elolvasták az e-mailünket?   A MailTrack remek kiegészítő lehet a Chrome böngészőhöz.   Bizonyos szolgáltatások lehetőséget...

ÉLET NYOMAIT FEDEZTE FEL A CURIOSITY KAMERÁJA?
ÉLET NYOMAIT FEDEZTE FEL A CURIOSITY KAMERÁJA?

Scott Waring, az UFO Sightnings Daily magazin vezetője a következőt nyilatkozta: A Curiosity mostanában készült fotóit nézegettem, amikor feltűnt ez...

Close