A SELLŐK NYOMÁBAN – MERMAIDS – MEGDÖBBENTŐ ÖSSZEFÜGGÉSEK

A SELLŐK NYOMÁBAN. MEGDÖBBENTŐ ÖSSZEFÜGGÉSEK. MERMAIDS.

A SELLŐK NYOMÁBAN – MERMAIDS – MEGDÖBBENTŐ ÖSSZEFÜGGÉSEK

Az utóbbi években óriási érdeklődést, és ezzel együtt rendkívüli mértékű vitákat váltott ki egy feltételezés, miszerint az óceánok mélyén egy emberszerű, és szerszámhasználata miatt értelmesnek mondható populáció élhet.
A feltételezést egyre több videó és fényképfelvétel erősítette meg, melyek közül néhányról kiderült, hogy hamisítvány. [good_old_share]

Kérdésként felmerül: mik azok a tények, amit a témával kapcsolatban hiteles szakemberektől, és szemtanúk egybehangzó állításai alapján tudhatunk?

A szemtanúk beszámolója alapján a különös lények partra vetődése szinte minden alkalommal együtt járt az általunk ismert fajok – köztük a bálnák – nagyszámú partra vetődésével. Egybehangzó állítások és felvételek bizonyítják, hogy ezek az állatok szinte kimenekültek a partra „valami” elől.

A bálna tetemeken, illetve a partra vetődött, még élő csőrös cet egyedeken legtöbbször belső sérülésekre utaló nyomok is felfedezhetők, melyeket nem csak a fénykép és videofelvételek, de a boncolások is megerősítenek.

Ezeknek az állatoknak gyakran vér szivárog a szem és testüregeikből.

loading...

Kezdetleges eszközhasználat 526 méter mélyen??
A kutatók megfigyelték, hogy a föld bármely pontján történt csoportos partra vetődéseket rendre megelőzi az adott ország tengeri flottájának a térségben történő aktivitása.
A kutatók közül többen számon kérték az illetékes kormányokat és az adott ország haderejét az esetekkel kapcsolatban. Így tett Dr. Paul Robertson biológus is.  A hadsereg és a kormányzat először mindent tagadott, és érdekes „magyarázatokkal” álltak elő. A Hivatalos magyarázat szerint Egyre gyakoribb jelenség, hogy a növekvő zajterhelés (hajófogalom, olajfúró platformok) miatt a bálnák elveszítik tájékozódó képességüket, és eltévednek.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes

Mindez persze nagyon szépen hangzik, és hihető is lenne, ha a különböző pontokon dolgozó kutatók nem mérték és rögzítették volna a flották által kibocsátott rendkívül erős szonár hangokat.
A kutatóknak sikerült nyomkövető és hangrögzítő szerkezetet erősíteniük tizenhét kék bálnára és két csőrös cetre. A rögzített hangok alapján már igazolható volt, hogy a csőrös cetek tömeges partra vetődését és halálát a katonai flottákon és tengeralattjárókon használt, közepes frekvenciájú, és rendkívül erős szonárok okozták.

Ez után már a hadsereg sem tagadta az esetet, és újabb magyarázattal álltak elő: a szonárok látszólagos cél nélküli használatának oka: a tengerfenék feltérképezése.

Sajnos a kutatók azt is megfigyelték, hogy „véletlenül” a rendkívül intenzív szonárhasználat túlnyomó része az olajfúrótornyok közelében zajlik, így a technika eszközével könnyen semlegesíthetők, és elkergethetők a nem kívánatos élőlények az objektumok közeléből. A hadsereg ezen a ponton aktívan közbeavatkozott. Lefoglalták a kutatási anyagokat és bizonyítékokat, a kutatásban résztvevő tudósokat megfélemlítették, hiteltelenítették és több kutatóval pedig titoktartási nyilatkozatot írattak alá. Szerencsére akadtak kivételek is.

Ha hihetünk a több tudós által elmondott történetnek, akkor fel kell tennünk néhány újabb kérdést: vajon kiket és miért kell elüldözni az olajfúrótornyok körzetéből?

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Elképzelhető, hogy az emberi faj csillapíthatatlan olaj és profitéhsége nem csak a szárazföldi háborúkban és területfoglalásokban mutatkozik meg, hanem egy eddig általunk szinte ismeretlen mélytengeri világban is agresszorként lépünk fel?
Vajon elképzelhető, hogy él egy kezdetleges eszközhasználatra képes faj a tengerekben, amely ösztönösen védelmezi területét a betolakodó emberrel szemben és a velük vívott egyenlőtlen harc vétlen áldozatai a sebesült és partra menekülő kék bálnák és a csőrös cetek?

Dr. Paul Robertson biológus a tenger mélyének filmezése közben bizarr lényt fedezett fel a grönlandi tengerben

A videó után a cikk folytatódik!
Tények: Földünk felszínének 71 százalékát tengervíz borítja, s a világtenger területének több mint a fele 3000 méternél mélyebb, a tengeri élővilág kutatása ennek ellenére jobbára a felszín közeli vizekre korlátozódott, mintegy ezerméteres mélységig.
2000-ben, az óceánokban élő, többmilliónyira becsült fajból mindössze 250 ezret ismertünk. A kutatók azóta további több ezer fajról készítettek beszámolót, és bár 2010-ig még újabb ezrekkel bővült a lista, az összes faj megismerése nyilvánvalóan lehetetlen. Csupán három, az antarktiszi vizekben befejeződött expedíció körülbelül 700 olyan fajt gyűjtött be, amely valószínűleg új a tudomány számára. – NetExtra.hu 
[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások