A NASA MEGTALÁLTA A MÁSODIK FÖLDET!

A NASA MEGTALÁLTA A MÁSODIK FÖLDET!

Egy új bolygót fedeztek fel, ami nagyon hasonlít a Földhöz. A tudósok szerint nagy valószínűséggel élet is kialakulhatott rajta.

[cn-social-icon]

A Kepler űrtávcső Földhöz hasonló bolygót fedezett fel a Tejútrendszerünkben. Az újonnan felfedezett bolygót sokan a második Földnek, illetve a Föld unokatestvérének nevezték. Hivatalos neve azonban Kepler-452b bolygó.

A bolygón nagyon hasonlóak a körülmények a Földhöz viszonyítva, így van rá esély, hogy akár élet is kialakulhatott rajta. Azonban a jelenlegi technológiai szintünk lehetetlenné teszi azt, hogy oda eljussunk. A bolygó olyan messze van, hogy a tudósok szerint 24,7 millió évet igényelne az utazás.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A bolygó egyébként hasonlóan helyezkedik el a naprendszerében, mint a földünk, de jóval idősebb, mint bolygónk, mert 6 milliárd évre becsülik korát.

loading...

A szakemberek szerint kőzetbolygóról van szó, mert a hőmérséklet megfelelően alacsony ahhoz, hogy víz legyen rajta. A bolygón tehát így élet is kialakulhatott, de erről biztosat nem lehet mondani. Azt is feltételezik, hogy felszínén vulkánok is lehetnek, vagy akár fotoszintetizáló növények. A Bolygó körülbelül úgy kapja a csillagától a fényt, mint a Föld a Naptól. Csillagát pedig 385 nap alatt kerüli meg!

Tehát ez a bolygó nagyon hasonlít a miénkhez, nem véletlen hogy a tudósok azt mondják, hogy jó esély van arra, hogy az élet kialakult rajta.

“Félelmetes belegondolni, hogy ez a bolygó hatmilliárd évet töltött a csillaga lakható zónájában, ami több mint amióta a Föld létezik. Ez elég jelentős idő ahhoz, hogy élet alakuljon ki valahol a felszínen, ha minden, az élethez szükséges feltétel adott” Ezt nyilatkozta a NASA tájékoztatóján Jon Jenkins aki a Kepler misszió vezető elemzője.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások