A LEGNAGYOBB FACEBOOK BAKIK

loading...

A következő hibákat igazi emberek követték el, akár többször is. Tanuljunk belőlük!

[cn-social-icon]

A Facebookon különböző csoportokat különíthetünk el. Vannak, akik sosem posztolnak az üzenőfalra. Akadnak, akik hébe-hóba egy-egy bejegyzést közzétesznek, és sok olyan felhasználó van, akik megállás és olykor gondolkodás nélkül írják egymásután a posztokat.

Ezekből születnek olyan hibák, amiken vagy bosszankodunk, vagy inkább jókat nevetünk. Íme a Facebook legviccesebb bakijai, amit akár többször is elkövethet ugyanaz az ember.

loading...

Szidni a főnököt – aki látja: Nem mindenki mondhatja azt, hogy kedves, megértő a főnöke, akivel mindig egy hullámhosszon vannak. Sokkal gyakoribb, hogy a főnök egy szükséges rossz, akit a munkahelyünkön elviselünk, otthon pedig a családnak, vagy a barátoknak, szidjuk.

A Facebook világában már a közösségi oldalon is kiírhatjuk a negatív véleményünket. A probléma ezzel az, ha kapjuk az értesítést, hogy egy ismerős hozzászólt az állapotunkhoz, aki nem mást, mint a főnök. Ez akár azzal a következménnyel is járhat, hogy másnap kirúgják a főnököt szidó alkalmazottat.

Hashtag mánia – hazugsággal: Senki sem fogja elhinni, hogy reggel műszempillával, és rúzzsal ébredtünk, hiába írjuk a posztba, hogy #nomakeup, #allnatural és #nofilter. A mellékelt fotó ettől még magától fog beszélni.

Előnyös szelfi – egy temetésről: Korábban megírtuk, hogy milyen helyzetekben nem szabad szelfit készíteni, mert később nagyon meg fogjuk bánni. Ilyen például a vezetés közbeni önarckép, vagy éppen a temetésen készült.

Ebben a helyzetben csak a gyásznak, együttérzésnek van helye, még akkor is, ha az elfolyt smink szerintünk szexi, vagy éppen tényleg nagyon jól áll valakin a fekete öltöny. Amennyiben mégsem bírjuk ki szelfi nélkül, akkor legalább ne tegyük ki a közösségi oldalra a képet!

Menő bankkártya – lefotózva: Nagyon fontos, hogy az interneten ne tegyük közzé a személyes adatainkat, mert azokkal könnyedén visszaélhetnek. Idetartózik az is, hogy ne tegyünk fel fényképet a vadonatúj bankkártyánkról, legyen az bármilyen szép!

A legnagyobb hibát azzal követhetjük el, hogy elölről-hátulról megmutatjuk a plasztik kártyát, amivel láthatóvá válik a szám, a lejárati idő, és a titkos kód.

Viccesnek szánt kiírás – részegen: „Nem bírok vezetni, de azért tuti, hogy fogok. LOL!” Biztos, hogy találkoztunk már olyan kiírásokkal, amiket részegen tett közzé egy-egy ismerősünk, vagy mi magunk. Az ilyeneket jobb elkerülni, mert azt reklámozzuk ezzel, hogy az alkohol hatására, elhagytuk az intelligenciánkat.

Leleplezés – tárgyi tévedéssel: „Nem tartozik ide, de hogy nézhették meg a Gangnam Style-t egymilliárdan, ha a világon csak hétmillióan laknak? B… meg a logika!” – tette közzé egy nő. A posztot az ismerősei közül többen lájkolták.

Ebből a tanulság az, hogy még mielőtt kioktatnánk az embereket, előbb ellenőrizzük az információnkat, hogy valóban helyesek-e azok.

Új tetoválás – elírással: Napjainkban rengetegen döntenek úgy, hogy tetováltatnak magukra valamit, amiről feltesznek egy, vagy száz, képet a közösségi oldalra. Olykor azonban előfordul, hogy a tetkót elírták. Ilyenkor az ismerősök jogosan nevetik ki az illetőt.

Te milyen vicces bakikkal találkoztál már a legnagyobb közösségi oldalon?

[cn-social-icon]

Szólj hozzá

Hozzászólás