A JÖVŐ CSALÁDI HÁZA

A JÖVŐ CSALÁDI HÁZA
loading...

A Construma építőipari szakkiállításon 24 cég termékeiből épült fel egy olyan bemutató lakóház, amelyben minden épületenergetikailag fontos elem megfelel a jövő követelményeinek – mondta Kárpáti József, az Öko City bemutató szervezője.

Ilyenek lesznek a családi házak

A bemutatott házon a falak jól hőszigeteltek, a hőszigetelő anyag farost, vályog és kender. Ezek előnye az, hogy teljesen újrahasznosíthatók. A jó hőszigetelés miatt a házat géppel kell szellőztetni, amelyet hőcserélővel oldottak meg, hogy az elhasznált meleg levegő felmelegítse a beszívott friss levegőt.

A szellőzés, a fűtés és a világítás számítógéppel vezérelt, amit a látogatók is kipróbálhatnak. Az ablaküvegre pedig olyan bevonatot vittek fel, amely villanyárammal fűti a lakást.

loading...

Hét év múlva itt a jövő

Az uniós előírások szerint 2021-től már csak passzív házakat lehet építeni a közösség területén. Ez azt jelenti, hogy akkortól a lakás minden egyes négyzetméterét ki lehet fűteni 15 kilowatt energiával egy szezonban. Fűtőanyagban ez 1,5 köbméter földgázt, vagy 1,5 liter fűtőolajat jelent.

Az átmeneti időben is szigorodnak a lakóépületekkel kapcsolatos energetikai előírások. A Magyar Közlönyben március elején jelent meg az a belügyminiszteri rendelet, amely előírja, hogy ha uniós vagy nemzeti támogatási forrás is szerepel a felújításban, vagy pedig az új lakás építésében, akkor közel nulla energiaigényűvé kell tenni az épületet.

A közel nulla energiaigény azt jelenti, hogy költségoptimalizáltan a leghatékonyabbá kell tenni az épület energiafelhasználását, továbbá a felhasznált energia egynegyedének megújuló forrásból kell származnia. A megújuló energiát – napelemmel, napkollektorral, hőszivattyúval – az épületben vagy annak közelében kell előállítani.

Tudnodkell

Read previous post:
A NEGATÍV ÉRZELMEK HATÁSA AZ EGÉSZSÉGÜNKRE
A NEGATÍV ÉRZELMEK HATÁSA AZ EGÉSZSÉGÜNKRE

Az emberi tapasztalat része egy sor érzelem, kezdve a boldogságtól a szomorúságig, a szélsőséges örömig és a depresszióig. Mindegyik érzelem...

A CIA ELISMERTE HOGY LÉTEZIK AZ 51-ES KÖRZET!
A CIA ELISMERTE HOGY LÉTEZIK AZ 51-ES KÖRZET!

TÖRTÉNELMI PILLANAT!!! Az utóbbi időben elég gyakran történnek nagy horderejű bejelentések. Nemrégiben Kanada volt honvédelmi minisztere megerősítette a földönkívüliek és...

Close