A DEVIZAKÁROSULT MÁR A SAJÁT VESÉJÉT ÁRULJA – AVAGY MENNYIT ÉR EGY ÉLET?

A DEVIZAKÁROSULT MÁR A SAJÁT VESÉJÉT ÁRULJA – AVAGY MENNYIT ÉR EGY ÉLET?

A napokban a Blikk egy megdöbbentő történetről számolt be. 
  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Hasábjain arról ír, hogy egy devizahiteles végső elkeseredésében már a saját veséjét árulja. Sajnos a történet nem egyedi, és van egy olyan érzésünk, hogy hasonló eseményekkel egyre gyakrabban találkozhatunk majd.

Veséjét szeretné eladni a Tápiógyörgyei Mészáros András. A 49 éves férfi a házára felvett devizahitele miatt szépen lassan mindenét elveszítette: a családját, a házát, a bútorait, a televízió­ját, még a gáztűzhelyét is.

A férfi 75 ezer forintos keresetét, amit gyári munkásként keres, a végrehajtó azonnal inkasszózza.

A férfi azt állítja, hogy már nincs vesztenivalója, úgy érzi, hogy ebből a helyzetből már nincs visszaút. 3 millió forintot kér a veséjéért, és azt mondta, ha nem sikerül eladnia, akkor öngyilkos lesz.

Ebben a hónapban 16 ezer forintot kaptam, a többi elment a tartozásra. A házam már az eszközkezelőé, tőlük bérlem vissza, de már ezt sem tudom fizetni. Van egy kutyám, de annak sem tudok túl gyakran enni adni. A jelenlegi helyzetét teljes mértékben kilátástalannak érzi.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Úgy gondolja, hogy amennyiben sikerülne eladnia a veséjét, akkor az érte kapott összegből talán új életet kezdhetne. Minden vágya, hogy ismét láthassa gyermekeit, és ebből az összegből az adósságait is kifizethetné.

A fejletlen országokban nem ritka, hogy valaki a szerveit árulja. Például Venezuelában egy vese ára 250 ezer dollár, és azért hirdeti a veséjét valaki, mert ebből a pénzből tudná csak megoldani a gyermekei iskoláztatását, és a felhalmozódott lakbér kifizetését. 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás