7 FURCSA TÜNET, AMIVEL ORVOSHOZ KELL FORDULNUNK!

7 FURCSA TÜNET, AMIVEL ORVOSHOZ KELL FORDULNUNK!

Hajlamosak vagyunk félvállról venni az olyan tüneteket, mint például azt, hogy nem érjük el a szekrény tetejét, vagy nehezebben megy a teregetés, pedig ezek komoly baj előjelei is lehetnek. A következő furcsa tünetek észlelése esetén, mindenképpen orvoshoz kell fordulnunk! [good_old_share]

Alig bírunk mosolyogni: Az egész világon minden tízezredik embert érintő betegségről van szó. Ennek a neve a myasthenia gravis, ami egy idegi és izomzavar. Ezt a betegséget az izom-összehúzódások nehézkessége jellemezi.
Az állapot nemcsak a mosolyra, hanem a szemizmokra is kiterjedhet. Ebben az esetben a laza, félig lehunyt szemhéj matt úgy tűnik, mintha folyton álmosak lennénk. A myasthenia gravis esetén a gyógyszeres kezelés az izommunkában résztvevő acetilkolin vegyület lebontásának akadályozását célozza. Jelenleg nincs gyógymód a betegségre.

Nem érjük el a lábfejünket lehajláskor: A ülőmunka miatt merevvé válhat a combizmunk, és a derekunk. Ha ezt tapasztaljuk, akkor a rendszeres vádlinyújtással, jógával és a többi mozgással orvosolhatjuk a problémát.

Az Észak-Texas-i Egyetem, és néhány japán intézmény, kutatói szerint azonban nem mindig ilyen egyszerű a megoldás, mert ez a tünet arra is utalhat, hogy rugalmatlanok a szívünk artériái.

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Már nem érjük el a szekrény tetejét: Ebben az esetben előfordulhat, hogy csontritkulásunk van. Az emberek magassága gyakran csökken a gerinc csontveszteséges rövidülése miatt. Negyven év felett az egészséges emberek összemennek. Ez évtizedenként 1,3 centit jelent. Ha ez a szám 2,5 centire nő évenként, akkor ki kell vizsgáltatnunk magunkat.
Nehézkes a teregetés: Ha úgy érezzük, hogy gyengébb a karunk, mint volt, akkor lehet, hogy megsérült vagy elkopott a vállízületünk. Megtörténhet, hogy ennek évekig semmi jele, ám egyértelművé válik, ha a fejünk fölé emeljük a kezünket. Amennyiben azonnal gyengeséget vagy fájdalmat tapasztalunk, akkor gyógytornára, vagy operációra lehet szükségünk.

Kisebb betűkkel írunk, mint régen: A töpörödött kézírás a Parkinson-kór egyik tipikus korai tünete. A mikrográfia néven is ismert állapot azt jelenti, hogy az agyunk nem tudja megfelelően koordinálni a finom izommozgásokat. A kezeink merevvé és lomhává válnak, ezért a folyóírás nehézkes lesz.

Légszomj lefekvéskor: Lehet, hogy szívproblémánk van, ha lefekvéskor nem kap elég oxigént a szervezetünk, de más tünetünk nincs. Az orthopnea, avagy horizontális légszomj, akkor jelentkezik, amikor a szív nem pumpál eléggé, aminek következtében a vér összegyűlik a szívben és a tüdőben.

Gyakori, hogy ezt a tünetet elütjük annyival, hogy nem vagyunk elég fittek. Az is jellemző, hogy csak magasan felpárnázott fejjel esik jól az alvás.

Káprázik a szemünk az autólámpáktól: A távolsági fényszóró még napszemüvegben is elvakít, úgyhogy nem erről van szó, hanem a szokványos erősségű világítótestekről. Amennyiben azoknak a hatására hosszú időn keresztül káprázik vagy elhomályosul a látásunk, akkor hályogunk is lehet. Mindenképpen menjünk el egy szemvizsgálatra!-Hir.ma

Facebook hozzászólások