34 MILLIÁRDÉRT ÖN IS MEHET EGY KÖRT A HOLD KÖRÜL

34 MILLIÁRDÉRT ÖN IS MEHET EGY KÖRT A HOLD KÖRÜL

Új szintre lépett az űrturizmus, két multimilliomos előleget fizetett az eddigi legizgalmasabb űrtúráért, egy Hold körüli útért. A teljes ár 150 millió dollár lesz.

Az utat a Space Adventures nevű űrturizmusra specializálódott cég szervezi. A cég vezetője, Tom Shelley azt mondta, hogy ahhoz képest, hogy az Apollo program sokmilliárd dolláros program volt, ez igazán kedvező ár egy ilyen útért.


Eddig csak 18-an kerülték meg a Holdat, valamennyien amerikai űrhajósok voltak, az Apollo program tagjai. Magán az égitesten összesen 12-en szálltak le azon a hat küldetésen, amelyek 1969 és 1972 között voltak.

A mostani utat átalakított Szojuz rakétán tennék meg, az úrhajót pedig egy orosz űrhajós vezetné. A két érdeklődő utas együtt is utazhatna, de akár külön is, ahogy nekik tetszik. Az első ilyen út 2017-ben lenne. Egy egész sorozatról lenne szó, erről már folynak is a tárgyalások az oroszokkal.

loading...


Az utazás alatt egy rövid időre megállnának a Nemzetközi Űrállomáson is (ahová egyébként most is lehetne űrturistaként utazni 52 millió dollárért). A Hold megkerülése nagyjából 16-17 napig tartana. Az oroszok biztosra mennek, mielőtt emberrel is megtennék az utat, robotpilótával küldik oda az űrhajót, hogy lássák, minden rendben megy-e.-Index.hu

Facebook hozzászólások