10 JEL HOGY ÉRDEMES ELKEZDENI MÉREGTELENÍTENI

10 JEL HOGY ÉRDEMES ELKEZDENI MÉREGTELENÍTENI
loading...

Michelle Toole  tanácsai, aki a Healthy Holistic Living-nek alapítója, föszerkesztője

Egészséges holisztikus élet:
Honnan tudod, hogy mikor kell méregteleníteni a szervezetet? Hogyan fogjak hozzá? Mik az előnyei egy méregtelenítő kúrának? Általában ezek a kérdések, amiket a holisztikus egészségmegőrzés iránt érdeklődők tesznek fel rendszeresen. Mindenek előtt, hadd áruljam el, hogy én magam nagy rajongója vagyok a méregtelenítő kúráknak, azonban nem feltétlenül ajánlom mindegyiket. Igazából, némelyik – inteneten fellelhető – kúrát olyan messze el kellene kerülni, amilyen messze csak lehet.

Miért is kell méregteleníteni egyáltalán?

Az emberi test egy fantasztikus dolog és ideális körülmények között képes arra, hogy önmagát méregtelenítse és gyógyítsa akár évtizedeken keresztül. Sajnálatos módon korántsem ideális világban élünk. Minden egyes nap számtalan káros kemikáliának és mérgeknek vagyunk kitéve. Még potenciálisan halálos nehézfémek és rádióaktív anyagok is megtalálják az útjukat a táplálék láncunkhoz. Nem is beszélve azokról a műtrágyával, növényvédő és rovarirtó szerekkel kezelt zöldségekről, gyümölcsökről, amiket aztán megvásárolunk a szupermarketekben.

Mivel ilyen környezetben élünk, a szervezetünk bizonyosan túltöltődik veszélyes mérgekkel, amivel az immunrendszerünk végül már nem tud megkűzdeni. A méh kolóniák számának gyors csökkenését vizsgálva tudósok 29 különböző kémiai szennyező anyag nyomait mutatták ki azokban a terményekben és/vagy a termőföldben, ahol a méhek éltek.

loading...

A tengeri ételek mindíg is az egészség forrásaként voltak számontartva, azonban manapság az egészség szakértők nem ajánlák, hogy túl sokat fogyasszunk az óceánok folyamatosan emelkedő nehézfém szennyeződésére hivatkozva. A tenyésztett halak másfelől gyakran kétes minőségű, illetve rengeteg adalékkal feldúsított tápon nőnek fel.


A tenyésztett állatállomány hasonló veszélyeket mutat az emberi egészségre nézve. A legtöbb modern állattartó farm növekedési hormonokkal dúsított táppal eteti az állatokat. Az antibiotikumok elterjedt használata pedig mindenki számára közismert manapság.

Ugye van értelme egy kicsit besegíteni a szervezetünknek időnként? Úgy, mint segítő kezet nyújtani a szervezetnek?
A nagy kérdés pedig: honnan tudod, hogy mikor kell méregtelenítésbe fogni?

10 jel, hogy ideje méregteleníteni

A lerakódott méreg-anyagok végtelen számú egészségügyi problémát tudnak okozni, mint például olyan, akár halálos betegséget is, mint a rák. Azonban mielőtt a szervezetben levő méreganyagok szintje elérné azt a szintet, hogy ilyen komolyra forduljanak a dolgok, a szervezet egészen bizonyosan megpróbál jeleket küldeni, hogy valami nem jól működik. Más szóval kellemetlen tüneteket fogunk észlelni. Ha pedig úgy döntünk, hogy figyelmen kívül hagyjuk ezeket a tüneteket, akkor csak magunkat okolhatjuk a következményekért. Az alábbi 10 árulkodó jel mutathatja, hogy a szervezetünknek sürgősen karbantartásra van szüksége.

Állandó és/vagy visszatérő fáradtság, gyakran alacsony energiájú időszakokkal párosítva
Szokatlan székrekedés vagy a bélmozgás lelassulása
Állandó telítettség érzés vagy fokozott gázképződés/puffadás
Tartósan laza széklet és/vagy véres széklet
Izületi fájdalom
Hangulat ingadozás
Szokásosnál kevesebb nemi vágy
Állandó fejfájás
Gyakori megfázás/influenza
Álmatlanság

Azt fontos megjegyezni, hogy a fent említett tünetek mindegyikét okozhatja számos más betegség is, azonban, ha általánosan jól érzed magad csak néhány fenti tünet jelentkezik, akkor javaslom a méregtelenítést. Ha a méregtelenítés mégsem javítana a tüneteken, akkor érdemes egyéb kiváltó okok után kutatni.

Melyik méregtelenítő kúrát válasszam?

Sok különbőző méregtelenítő program és diéta között lehet választani, de személy szerint kezdetnek a diétát javasolnám. Ezen azt kell érteni, hogy tényleges erőfeszítéseket kell tenni, hogy elkerüljünk bizonyos ételeket, miközben bizonyos ételeket viszont be kell vonnunk az étrendünkbe. Ha a jelenlegi étrend már tartalmaz olyan ételeket, amik tudvalevőleg méregtelenítő hatással bírnak, akkor még többet kell ezekből magunkhoz venni.


Kerülendő ételek, különösen méregtelenítés alatt

Őszintén szólva azok az ételek, amiket méregtelenítés alatt kerülnünk kell tulajdonképpen minden máskor is kerülendő, nem csak a kúra alatt. A kerülendő ételek például:

Finomított cukrot tartalmazó ételek
Feldolgozott élelmiszerek
Túlzott sózás
Finomított gabonák
Tejtermékek, ha csak nem fűvel etetett legeltetett marhából van
Sült ételek
Gyors-ételek (beleértve a készételeket is)

Figyelem: Javaslom, hogy kerüljünk minden olyan ételt, ami GMO bármilyen formáját tartalmazza. Organikus (bio) ételek fogyasztását javasolom.

11 méregtelenítő szuper élelmiszer:

Ha úgy hiszed, itt az idő méregteleníteni, akkor a következő élelmiszereket máris hozzáadhatod a bevásárló listádhoz. Mindegyikük segít felgyorsítani a méregtelenítési folyamatot, miközben a szervezetnek számos egyéb hasznos hatásokkal szolgál. Ezeket a szuper méregtelenítő élelmiszereket ajánlom személyesen:

Fokhagyma
Káposzta
-Kelkáposzta
Brokkoli
Áfonya
-Vörös áfonya
Lenmag és/vagy lenmag olaj
-Mandula
-Cékla

Avokádó
Gyermekláncfű levél

Általánosságban szólva, minden zöldség és gyümölcs javunkra válik a méregtelenítéshez és nem mellesleg említést érdemel a kitűnő tápértékük is. Azonban, mint fentebb már említettük, kerüljük a genetikailag módosított termékeket és csak organikus/bio termékeket fogyasszunk.

Tudnodkell

Read previous post:
HA CSENDBEN MARADSZ, TÚLÉLHETED!
IDEGENEK: AKI CSENDBEN MARAD, TÚLÉLI!

Vajon miért nem bukkantunk még rá egyetlen földönkívüli civilizáció nyomára sem? Egy kanadai tudós szerint a feltűnést kerülő idegenek evolúciós...

HIHETETLEN ÖTLETEK A KERTBE, AMIT NYÁRON TE IS MEGCSINÁLHATSZ.
HIHETETLEN ÖTLETEK A KERTBE, AMIT NYÁRON TE IS MEGCSINÁLHATSZ

A legjobb ötletek a kertbe, amit idény nyáron te magad is megcsinálhatsz. [good_old_share] Az, hogy valakinek saját ház van, leginkább...

Close