TUDTAD? A KRÉTA NEM CSAK ÍRÁSRA JÓ

Eltünteti a foltokat, és pára ellen is jó: így használd a lakásban a krétát.

A kréta nem csupán íróeszközeként tehet jó szolgálatot.


Bár a krétáról valószínűleg elsőként a zöld táblára és az iskolai feleltetésre asszociálsz, a fehér rúd a háztartásban is hasznos segítőtársad lehet, többek között folttisztításra, fényezésre és páramentesítésre is remekül használható. Ismerd meg, mi mindenre képes!

A kréta segítségével elűzheted a hívatlan látogatókat. Húzz egy csíkot a hangyák útvonala mentén, és többet nem fognak felbukkanni!

Fém és márvány fényezéséhez is bevetheted. Szórj krétaport egy nedves rongyra, dörzsölöd át vele az adott felületet, majd öblítsd le.

Folttisztító. A mosást megelőzően dörzsöld át a foltos felületet krétaporral, majd egyszerűen porold le, és dobd a mosógépbe a ruhát. Nyoma sem marad a foltoknak.

A kréta a párás helyiségben is bevethető, ugyanis remekül csökkenti a levegő nedvességtartalmát. Köss össze 10-12 darabot egy csokorba, és akaszd fel a lakásban. Néhány havonta érdemes cserélni a furcsa dekorációt.

Kiváló ezüst ékszer-tisztító. Egy krétát zúzz porrá, majd hígítsd fel annyi vízzel, hogy kenhető pasztát kapj. Ezzel dörzsöld át a megfeketedett ezüstöt, utána újra régi fényében ragyog majd.


Mivel a kréta remek nedvszívó, korrózió ellen is használható. Félévente törölgesd át vele a szerszámokat, és meglátod, a rozsda is elkerüli őket.

Fehérítő hatású. Keverj össze kevés krétaport némi vízzel, és dörzsöld át vele a fehér felületeket, mint az ajtófélfa vagy az ablakkeret. Visszanyerik fehérségüket, és újra tiszták lesznek.-Tudnodkell

Szólj hozzá

Hozzászólás