Titkok és fortélyok. Gyógyító szalonna?

Titkok és fortélyok. Gyógyító szalonna?

Titkok és fortélyok. Gyógyító szalonna?

Vajon tényleg igaz lehet, hogy a nagy áruházláncokban is kapható rossz minőségű élelmiszerek a betegségek kialakulását segítik elő?


 

Kis szerencsével és kutatással sok érdekes írásra lehet bukkanni a neten. Ebbe a kategóriába lehet sorolni az alább olvasható írást is, amely heves vitát váltott ki néhány olvasóból.A gyógyító szalonna: titkok és fortélyok címmel jelent meg Ilona, a főállású nagymama írása a legnagyobb közösségi oldalon. Irását változtatás nélkül tesszük közzé:

Amikor a legújabb kutatások kiderítették a hagyományos zsírokat helyettesíteni kívánó új típusú élelmiszereknek negatív hatásuk van, a szakemberek figyelme a színezéket, tartósítószert és E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult.

A szalonna gyógyít! Kiderült, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól.

Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.

loading...

Zsírok kis mennyiségben jótékony hatással vannak a szívre és a véredényekre, a szalonna szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódásait, beleértve a szívizmot is és az érnyomást.

A dohányosoknak jó, ha fogyasztanak kis mennyiségű szalonnát, mivel az szelént tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és megakadályozza az oxidációt. Így a dohányzás okozta károsodások részben csökkennek.

A szalonna az alkoholmérgezést is enyhíti, mivel a gyomorfalat zsírral vonja be, így megakadályozza az alkohol gyors felszívódását.

A disznózsírt időtlen idők óta használják a népi orvoslásban.

Ízületi fájdalmak: lefekvés előtt jól kenjük be disznózsírral, vagy avas szalonnával a kérdéses területet. A szalonnát daráljuk meg, majd a masszához adjunk egy evőkanál mézet. Miután bekentünk a testrészt, helyezzünk rá celofánt vagy pergament, és az egészet tekerjük be egy sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk egész éjszaka a fájós testrészen.

Az ízületek stimulálása betegségek után: a sérült területre vigyünk fel 100 gramm disznózsírt, amelyhez adjunk egy kanál sót. A testrészt vastag gyapjúkendőbe bugyoláljuk.Ekcéma: megolvasszuk a sózatlan szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. Adjunk hozzá 2 kanál olvasztott zsírt, két tojásfehérjét, 100 gramm gyümölcspépet, 3 kanál vérfüvet. A keveréket hagyjuk 2-3 napig állni, majd a problémás területet naponta kétszer kenjük be.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: https://netextra.hu/newsletter/

Fogfájás: egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré, a fájdalom pedig fokozatosan elmúlik.

Sarokcsont sarkantyú: 100 gramm sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást, valamint 100 milliliter ecetkoncentrátumot.

loading…


A keveréket hagyjuk sötét helyen állni, addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a bokát forró vízben áztassuk, majd egy tamponnal vigyük fel a krémet a problémás területre.

Csak éjszakára használjuk, nappal meleg vízzel mossuk meg a lábat. A kezelés időtartama 5-7 nap.

Egy hozzászóló így látja:

Az állatok tartása etetése miatt egészségtelenek a mai húsok. Antiiatikumon, hormongyógyszeren, idegnyugtatókon nőnek fel. Takarmányt, sem napot nem látnak.

Nem véletlen, hogy nagyszüleink az akkori szegénység ellenére egészségesebbek voltak mint mi. Sok szalonnát ettek, zsírral főztek, hagymát, retket, salátát, kimaradt étkezésükből a sok flancos étel.

Mivel nem volt sok pénzük a permetezést megoldották pl. diófalevél lemosással, az nem mérgező. Az állatokat nem táppal etették -ami döghúsból van-, a maradékot adták oda nekik.

A jószágok nem nőttek meg 6 hét alatt -ennyi egy tyúk élettartama ma születésétől-, egy disznó kb. egy év alatt érte el a vágósúlyt, de azok az állatok egészségesek voltak, bátran ehették a szalonnáját- Nekem a sült hús ma is disznózsírban sütve a legfinomabb.

loading…


Facebook hozzászólások