HOGYAN TÁVOLÍTSUK EL A KULLANCSOT? – VIDEÓ

HOGYAN TÁVOLÍTSUK EL A KULLANCSOT? - VIDEÓ

Hogyan távolítsuk el a kullancsot?


[good_old_share]

Fontos tudni, hogy mit szabad és mit nem.
A kullancsok eltávolításával kapcsolatban rengeteg tévhit van, és szinte mindenki máshogyan próbálja meg kiszedni.

A probléma ezzel az, hogy ha rosszul próbáljuk meg kiszedni a kullancsot, akkor könnyen előfordulhat, hogy a szervezetünkbe kerülnek a káros anyagok és a kórokozók.

loading...

Az első és legfontosabb dolog az, hogy semmiképpen se a potrohánál fogjuk meg. Ha átszakítjuk a potrohát, akkor a fertőző béltartalom átkerül az ember szervezetébe.

Gondolom azt nem kell elmondani, hogy tűvel sem érdemes kapargatni.

Csakis a fejénél, vagy közel a fejéhez szabad megfogni, és nem szabad tekergetni és csavargatni. A kullancs feje nem menetes, nem fog kitekeredni, maximum azt érjük el vele, hogy szintén átfecskendezik belénk a méreganyagot, ráadásul így a feje is beleszakadhat a bőrünkbe.

Ne próbálkozzunk házipraktikákkal, ne kenjük be olajjal és ecettel és hasonlók, mert az sem fog segíteni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Mindenképpen a fejénél, vagy minél közelebb a fejéhez fogjuk meg, és óvatosan húzzuk ki, nem szabad kitépni.

A legjobb megoldás az, ha beszerzünk egy kullancskiszedő csipeszt. Ezt bármelyik gyógyszertárban beszerezhetjük, és túrázásoknál érdemes a biztonság kedvéért magunknál hordani.

Persze ha nincs nálunk, és észreveszünk egy kullancsot, akkor a legfontosabb az, hogy minél gyorsabban megszabaduljunk tőle.

Ilyenkor jó egy sima csipesz is, de ha esetleg az sincsen nálunk, akkor akár egy cérnával is kiszedhetjük a kullancsot, viszont ez egy kis szakértelmet igényel, szóval érdemes megnézni a videót.
Lehetséges, hogy eltávolításkor beszakad a kullancs feje, ettől azonban nem kell tartani, ugyanis a fej önmagában nem fertőző, és néhány nap alatt kidobja magából a testünk.

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor oszd meg másokkal is.

loading…


[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások