A KANNABISZ LASSÍTJA A RÁKOS SEJTEK NÖVEKEDÉSÉT!

A KANNABISZ LASSÍTJA A RÁKOS SEJTEK NÖVEKEDÉSÉT!

A kannabisz lassíthatja bizonyos rákfajták növekedését a haifai Technion egyetemen készült eredmények alapján.

[cn-social-icon]

Az egyetem kutatói több tucat kannabiszféle több száz különböző rákos sejtcsoport növekedésre gyakorolt hatását vizsgálták, és az első következtetéseik szerint, az agydaganat és a mellrák ellen a kannabisz erősen felveszi a harcot, és visszaszorítja a sejtek szaporodását.

De ez nem meglepő hiszen rengeteget olvashattunk már arról hogy kannabisszal kezelték a rákot. A legutóbb egy fiatal apát tartóztattak le azért, mert a lányát kannabisszal kezelte, pedig a kislány sokkal jobban lett a szertől.

Mindezek mellett rengeteg országban használják orvosi célokra a kannabiszt, főleg rákosoknál vagy egyéb gyógyíthatatlan betegeknél, vagy akár étvágyjavító és közérzetjavítóként is használják. De használják még olyan betegeknél is akik krónikus fájdalomban szenvednek.

loading...

A Technion tudósai is azt vizsgálják hogy a kannabisz képes e megállítani vagy visszaszorítani a rákos sejtek terjedését. A biológiai tanszék kísérletei egy évvel ezelőtt Dedi Meiri professzor vezetésével kezdődtek, aki a torontói rákkutató intézetben végzett posztdoktorátusa és hazatérése után saját laboratóriumot nyithatott a kérdés vizsgálatára.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Meiri szakterülete a sejtek szerkezeti vázát képező citoszkeleton kutatása, amelynek fontos szerepe van a sejtosztódásban. „Megpróbáljuk megvizsgálni, hogy a kannabisz képes-e megakadályozni a rákos sejtek agresszívvé válását, hogy harcol-e a sejteken belül és képes-e elpusztítani azokat”.

A kísérleteket támogatja az amerikai Cannabis Pharmaceuticals nevű gyógyszeripari vállalat is, amely a növényre alapozva fejleszt ki különböző gyógyszereket.

Noha a kutatás még kezdeti stádiumában van és Meiri szívesebben nyilatkozna sikereiről egy év múlva hiszen akkor már sokkal többet fognak tudni, de annyit elárult hogy a kannabisz segítségével sikerült „öngyilkosságra” bírni a rákos sejtek egy részét.

Egyelőre nem értik a jelenség okát, de hasonló sejthalált idéztek elő mellrákos sejtekben is, és következetesen kutatják a betegség többi fajtáját. Meiri egyelőre óvatosan fogalmaz, de abban reménykedik, hogy munkájával sikerül segítenie öt-hat rákfajta kezelését. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások