TAKARD LE A LAPTOP KAMERÁJÁT, MERT MEGFIGYELHETNEK!

loading...

Bármikor megfigyelhetnek webkamerán és laptopon keresztül. Ezért jobb ha letakarjuk.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

A Kaspersky Lab és a B2B International felhívja figyelmünket arra, hogy nem mindenki van igazán tisztába azzal, hogy megfigyelhetők vagyunk saját webkameránkon keresztül. A Kaspersky készített egy kutatást, amely szerint 24%-a az embereknek tudatában volt az ezzel járó veszélyhelyzetekkel és a tény nagyon zavarja őket.

“A webkamerák feltörésének különböző okai lehetnek. Először is, a kiberbűnözők vállalati titkok megszerzésére, vagy pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésre használhatják a módszert. Néha az óvatlan felhasználók még inkább megkönnyítik a dolgukat: például tízből egy válaszadó elismerte, hogy bejelentkezési adatait egy papírfecnin tartja a számítógép mellett. A modern webkamerákkal ezek az információk könnyen ellophatók” 

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A csalók kompromittáló képeket is közzé tehetnek és manipulálhatják áldozataikról. Erről tanúskodik az, hogy 2014 májusában az Europol egy fejlesztőkből, terjesztőkből és felhasználókból egy rosszindulatú webkamerás kémkedésre alkalmazott programot talált.

A témával kapcsolatban korábban írtuk: KORMÁNYZATI KÉMPROGRAM MAGYARORSZÁGON! Amint arról korábban már beszámoltunk, a Finfisher egy kifinomult, fejlett kémprogram, amelyet nem mutatnak ki a vírusirtó programok, és mindenhez hozzáférést biztosít a fertőzött számítógépeken, beleértve a kódolt emaileket és fájlokat, valamint az IP-alapú telefonhívásokat is…TOVÁBB >>> http://www.netextra.hu/kormanyzati-kemprogram-magyarorszagon/

A nyomozáskor egy holland hackert letartóztattak, aki 2000 nő számítógépét feltörte, mert intim részleteket akart látni és a fotófelvételekhez így hozzá is juthat.

És nemcsak hackerek tudnak bejutni a gépünkbe és megnézni a webkameránk képét hanem akár a kormány is könnyen bejuthat. Ezért inkább takarjuk le és így jobban biztonságban érezhetjük magunkat. 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás