MAGYAR TÖRTÉNELEM – MIT SZÓLNAK EHHEZ A ROMÁNOK ÉS A SZLOVÁKOK?

MAGYAR TÖRTÉNELEM - MIT SZÓLNAK EHHEZ A ROMÁNOK ÉS A SZLOVÁKOK?
loading...

MAGYAR TÖRTÉNELEM – MIT SZÓLNAK EHHEZ A ROMÁNOK ÉS A SZLOVÁKOK?

[cn-social-icon]

Játék, vagy provokáció? Mindenki maga döntse el.

 

Minden nemzetnek fontos a saját történelme. Ez tény. A történelmünk nélkül mi is gyökértelenek lennénk.

 

Ha ezt felismerjük, akkor fel kell tennünk egy kérdést: hogy érezhetik magukat azok a nemzetek, melyek nem évezredekben, de még csak nem is évszázadokban, hanem inkább csak évtizedekben mérhetik saját népük történelmét?Az interneten elindult egy „játék” melynek lényege, hogy a kihívottnak öt napon keresztül, minden nap fel kell töltenie magáról egy öt évnél régebbi fotót.

Ha ezt teljesíti, akkor ő is kihívhat bárkit, akit csak gondol.

Akadt valaki, aki ezt a kihívást sajátosan értelmezte, és ezzel a kísérőszöveggel feltöltötte a fent látható fotót: "Magyarország vagyok  és feltöltöttem egy ezer éves, meg egy száz éves képet magamról. Ezennel kihívom Romániát, hogy tegye ugyanezt…"

loading...

Több blogon is megjelent a fenti kép, és mindenhol heves vitákat váltott ki a kommentezők között.

Egy hozzászóló így vélekedett: Szegény gyökértelen szlovákok átjárnak shoppingolni az ócska eurójukkal mi meg skubizunk oszt lobogtatjuk a múltat. Amíg mi itt találgatjuk kik is lehettünk hunok, szkíták és egyebek, addig nekik is vannak dák és egyéb verzióik a román nemzetre vonatkozólag. Azt hiszem itt voltak mire állítólagos őseink ideértek. De mit fogunk mutogatni a germánoknak, latinoknak és mivel fogunk kérkedni az indiai, vagy egyéb ázsiai kultúrák esetében? Sovány vigasz, míg a világ meg elmegy mellettünk. De, legalább a szerénység nem róható fel.

Erre érkezett a válasz:

A történelemórákon biztosan figyeltél, csak nem mertél kérdezni. Hogy rugdostak be ide a besenyők minket Európa legjobb földjére? Nem volt itt senki, aki védte volna a hazáját? Milyen országok voltak akkoriban errefelé?

Azt a történelmet, amit olyan rendesen megtanultál az osztrákok találták ki nekünk, mert amelyik nemzetnek el akarják venni a jövőjét, annak előbb el kell venni a gyökereit. Még szerencse, hogy magok vagyunk, és néhányan, istennek hála egyre többen nem sajnálják az időt és energiát, hogy megtudják az igazat.

Neked mi a véleményed? Lejjebb megírhatod.

 

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/ [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások