AZ EU ÖSSZEOMLÁSA ELKERÜLHETETLEN

AZ EU ÖSSZEOMLÁSA ELKERÜLHETETLEN.
loading...

AZ EU ÖSSZEOMLÁSA ELKERÜLHETETLEN

[cn-social-icon]

Az Európai polgárok (nem csak a gazdaságilag fejlett régiókban) már hosszú ideje érzik, hogy nagy a baj az Európai Unióban.

 

Nem csak az erősödő gazdasági problémákkal szembesülnek az emberek, de egyre erőteljesebben érzethetőek az erkölcsi, jogi, és ezzel a morális problémák is, amelyek kihatnak az egész Európai társadalomra.Ezek összessége könnyen elveztethet oda, hogy az Európai polgárok bizalma véglegesen meginog a politikában, az államapparátusokban, amelynek végeredménye a teljes összeomlás lehet.

Az Európai Központi Bank neves közgazdásza, Jürgen Stark erről beszélt egy lapinterjúban.

Elmondta, hogy a pénzügyi válsággal indult el ez a folyamat, majd ezt követte a Görög válság, amely a mai napig is tart. Ráadásul a Görög válság hatásai fokozatosan átterjedtek az egész EU zónára.

loading...

A tagállamok ekkor szembesültek az államadósságok elmaradásával, amely folyamatosan erősíti a költségvetési hiányt.

Görögország, Írország és Portugália a fennmaradása érdekében kénytelen újabb euró milliárdokat felvenni a Nemzetközi Valutaalaptól, melyért cserébe ismét egy sor népszerűtlen megszorító intézkedést vezet be.

Ebben a helyzetben érte az Európai Uniót a migrációs válság, amely- a közgazdász megfogalmazása szerint rosszabb, mint a második világháború.

A Frontex adatai szerint az észak-afrikai és közel-keleti térségekből 2015-ben 1,8 millió menekült áramlott be az Európai Unió területére, és ez a szám az idei évben várhatóan még magasabb lesz.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A 28 tagú EU blokkot soha ekkora nyomás nem fenyegette. A krízisek felhalmozódtak, és a teljes összeomlás veszélye fenyeget.

Németország elvesztette az Európai vezető szerepét. A Német vezető eljátszotta az Európai polgárok bizalmát, és jól látható, hogy kiutat sem tud kínálni a kialakult válsághelyzetből.

Ezt hívják demokráciának? Mi lehet a megoldás?Jürgen Stark úgy véli, hogy az egyetlen megoldás az lenne, ha az Európai polgárok aktívabban részt vehetnének a politikai döntések formálásában. A törvényhozók valódi párbeszédet kezdeményeznének a civilekkel, és az emberek véleménye valóban érvényesülne a politikai döntésekben.

Stark a Svájci példát hozta fel. Elmondta, hogy Svájcban elve szoros a kölcsönhatás a hatóságok és az emberek között. Úgy véli, hogy az Európai Unió teljes területén is ez lehet a probléma megoldása.

Forrás

Facebook hozzászólások