A LED-ES KIJELZŐK FÉNYE KÁROSÍTJA A SZEMET!

A LED-ES KIJELZŐK FÉNYE KÁROSÍTJA A SZEMET!
loading...

A legújabb kutatások szerint a LED-technológiájú készülékek képernyői ártalmasak, károsítják a szemet és még alvászavart is okozhatnak.

Szinte mindig használjuk őket, ugyanis Ilyen képernyője van az okostelefonoknak, tévéknek és laptopoknak is.

A szemünk károsodásának oka pedig a képernyőből szűrődő kékes-fehéres fény, amivel a gyártók a tartalmak élességét, tisztaságát akarják biztosítani.

Viszont az a kékes fény károsítja a szemet, főleg akkor ha közelről nézzük.

Kutatások is kimutatták, hogy emiatt egy idő után lecsökken a szervezetben lévő melatonin hormonnak a termelődése. Ez az alvási ciklust szabályozó hormon. Ennek következtében a szervezet nem tud majd pihenni, regenerálodni, így gyakoribbá válnak az éjszakai felébredések a sok tévézés, számítógépezés miatt.

loading...

A kevés alvás miatt pedig sokféle betegség alakulhat ki, és még a rák kockázata is megnőhet.

Az alváshiány sokkal súlyosabb következményekkel járhat, mint korábban gondolták, az agysejtek elhalását okozhatja – mutatták ki amerikai kutatók állatkísérletekben. Az alváshiány szervezetünkre gyakorolt következményeiről ide kattintva olvashatsz: AZ ALVÁSHIÁNY AZ AGYSEJTEK ELHALÁLOZÁSÁHOZ VEZET!

A kijelzőből jövő erős fény elsősorban a retinára lehet káros hatással. Ezért ha a látómező közepén lévő tárgyakat homályosnak látjuk, inkább keressük fel a szemorvost.

 

Néhány tanulmány szerint a szürkehályog kialakulásának is lehet köze a sok képernyő nézegetéshez. De ez egyelőre még nem nyert bizonyítást.

Read previous post:
FÖLDÖNKÍVÜLI ŰRHAJÓRÓL FIGYELTÉK AZ ISS JAVÍTÁSÁT?
FÖLDÖNKÍVÜLI ŰRHAJÓRÓL FIGYELTÉK AZ ISS JAVÍTÁSÁT?

Egy furcsa lebegő tárgyat vett észre egy amatőr UFO vadász, amint az a Nemzetközi Űrállomás javítását figyelte. [good_old_share] Reid Wiseman asztronauta a NASA...

A GYÓGYSZERLOBBI FOGSÁGÁBAN.
A GYÓGYSZERLOBBI FOGSÁGÁBAN

A GYÓGYSZERLOBBI FOGSÁGÁBAN   Gyógyszer, vagy gyógynövény? A kérdés rendkívüli mértékben megosztja még a szakembereket is. A szakértők állítják, hogy...

Close